In luna martie 2012 am primit o amenda pentru circulatia fara rovineta de la CNADNR pentru un autoturism pe care l-am detinut pana in anul 2010, avand ca act doveditor un contract de vanzare- cumparare si scoaterea din evidenta de la Circa Financiara. Datorita faptului ca eu nu mai eram proprietarul autoturismului am depus contestatie la judecatoria in raza careia s-a constatat contraventia, si a trebuit sa ma prezint personal in alta localitate decat cea in care domiciliez, iar de acolo au amanat dosarul si transferat in alta localitate, urmand sa fiu iar citata la o data nespecificata inca.
Problema pentru care va cer sfatul este faptul ca eu in continuare primesc amenzi din mai multe regiuni ale tarii. Am incercat sa gasesc o solutie la CNADNR insa de aici mi s-a spus ca ei nu pot face nimic, fiindca ei aplica amenda ultimului proprietar inregistrat in baza lor de date, iar actualul proprietar nu si-a imatriculat masina. Si cei de la Sectia de Politie Rutiera mi-au spus ca ei nu ma pot ajuta cu nimic in acest caz, solutia fiind darea in judecata a cumparatorul autoturismului.
In acest caz ce solutii am, chiar trebuie sa depun contestatii peste contestatii si sa ma plimb prin toata tara pentru niste amenzi care nu-mi apartin de drept? Specific ca detin doar datele de identificare al cumparatorul din contractul de vanzare-cumparare, acesta locuind intr-un judet indepartat fata de domiciliul meu.
Am avut o speta similara, am depus plangeri contraventionale pentru fiecare amenda primita si iar actiunile au fost admise de instante. Nu e nevoie sa va prezentati, puteti cere judecarea in lipsa in baza art. 242 alin2 Cod de procedura civila, transmiteti instantei plangerea in termenul legal precum si acte in sustinerea sa (contract de vanzare cumparare, act de scoatere din evidenta de la finante). Nu e nevoie sa actionati in instanta si cumparatorul in aceasta faza, instantele de judecata ar trebui sa constate ca amenda a fost aplicata eronat si sa anuleze sanctiunea.
Parerea mea este ca sa dati in judecata pe cumparatorul autoturismului si sa solicitati instantei sa oblige pe cumparator sa isi inmatriculeze autoturismul pe numele lui. Nerespectarea unei hotarari judecatoresti definitive constituie infractiune.
Amenda de la cnadr
dorat
BUNA ZIUA!
Acu 2 ani am vandut masina cu contract de vanzare cumparare. persoana care a cumparat masina a vanduto la alta persoana .masina a ramas tot pe ... (vezi toată discuția)