avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Activitate Cyby

Activitate Cyby

Acum cateva zile am primit o notificare de la o societate specializata in achizitia de creante prin intermediul unui Birou executor judecatoresc, notificare insotita de un contract de credit incheiat intre mine si o Banca in anul 2006. Surprinderea mea consta in faptul ca banca respectiva nu m-a instiintat in aceasta privinta, iar din punctul lor de vedere nu am datorii restante. Din continutul notificarii -primite de la societatea care a cumparat creanta- in baza contractului cu Banca rezulta ca am o datorie de trei ori mai mare decat cea din contract, insa tot aceasta societate imi ofera si o solutie pentru a evita procedura de executare silita, respectiv prin a suna la un numar de telefon si stabili un plan de rate.

Totodata, banca la care detin un cont de debit imi aduce la cunostinta faptul ca pe contul respectiv exista poprire, iar conform adresei de poprire orice sume existente in cont vor fi virate catre un alt cont specificat in adresa pana la stingerea datoriei.

Fata de cele expuse, cum pot afla cu certitudine ca respectiva societate este indreptatita sa-mi solicite respectivele sume pe care le "datorez" si in ce conditii.

De asemenea, in ceea ce priveste adresa de poprire, adresa de care am fost instiintata prin intermediul bancii la care am contul de debit, as dori sa stiu daca exista o baza legala prin care societatea respectiva este indreptatita (chiar si in calitate de creditor in urma cesiuni) sa retina sumele de pe cont fara a exista o limita.

In speranta ca voi primi cateva indrumari in ceea ce priveste problema descrisa, va multumesc anticipat!