avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Activitate nikc10

Activitate nikc10

Răspuns la discuția Bilanțul anual pentru ong
Ok. multumesc. Dar pentru o asociatie non-profit cu 4 membri, este obligatoriu un contabil autorizat si semnatura lui, pentru depunerea situatiei financiare? Daca cenzorul face si asta, avand calitatea de contabil autorizat, este in regula?
Multumesc.
Pentru ONG cu mai putin de 15 membri, am inteles ca cenzorul nu este obligatoriu, dar o situatie financiara trebuie depusa la finante la sfarsitul anului finaciar, asta implicand un contabil sau cunostinte de "contabilitate primara". Intrebarea este, care este procedura de depunere la finante situatia financiara a ONG? Multumesc.
Multumesc foarte mult pentru raspuns. Interpretarea dumneavoastra este in spiritul legii...din pacate patronii o interpreteaza cum vor ei, de aceea legea ar trebui sa cuprinda si asemenea detalii.
Daca intr-o asemenea situatie pe care am expus-o mai sus se face o reclamatie la inspectoratul teritorial de munca,... oare din experienta dumneavoastra, se poate avea castig de cauza macar sa se revina la regim normal(legal), pentru perioada de lucru cu 4 zile pe saptamana (chiar daca fabrica, in regim normal de lucru e cu flux continuu, adica se lucreaza in ture de 12 ore)? Nu trebuie sa se trimita periodic un pontaj la inspectorat? Cei de acolo daca vad acel grafic nu considera ca e ilegal? Sau sunt mana in mana cum se intampla adesea si degeaba faci o sesizare ca de fapt doar tie iti faci rau...?
Multumesc.
Multumesc pentru raspuns.

Am inteles ca a 5-a zi, cea libera, trebuie sa fie dintre cele lucratoare saptamanal. Dar in cele patru zile pentru care se face pontajul, in regimul de lucru de la 5 la 4 zile, se poate ca angajatorul sa faca graficul cu mai mult sau mai putin de 8 ore pe zi, de exp:
luni- zi suspendata (el trece -CFP);
marti- 4/(8 ore noapte-miercuri);
joi- liber;
vineri- 8;
sambata- 12;
duminica- liber;
Deci in concluzie, este legal sa lucrezi 4 sau 12 ore intr-o zi, sau ore de noapte, in regimul de lucru respectiv?...Te poate chema intr-o zi "nelucratoare" (sambata si duminica) la lucru si intr-o zi lucratoare sa-ti dea liber?
Multumesc!
In acest caz care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca angajatorul?
- a 5-a zi care este redusa ce regim juridic are?
- in regimul respectiv de lucru , oricare zi poate sa fie a 5-a zi redusa, nu de regula vinerea?
- in regimul de lucru redus de la 5 la 4 zile pe saptamana angajatorul te poate cheama la servici de exp: intr-o saptamana 2 zile de 12 ore si urmatoarea zi sa te lase liber?
- Poate fi graficul de lucru aleatoriu...doar sa indeplineasca conditia de numar de ore saptamanal si implicit lunar pentru regimul de lucru respectiv? In consecinta, te poate aduce la lucru sambata , duminica si luni , marti de exp. sa te lase liber?
- Exista si alte conditii pe care trebuie sa le indeplineasca angajatorul in afara efectuarii graficului de lucru in asa fel incat sa se realizeze orele lunare sau saptamanale pentru regimul de lucru respectiv?

Multumesc.