avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Activitate ulei28

Activitate ulei28

La 2 Ianuarie am fost informat ca postul meu de sofer în firma s a desființat . Datorită lipsei de personal .. Au plecat oameni din firma la începutul anului ..
Eu nici pana acum (09 ianuarie) nu am semnat vreo demisie sau încetare a contractului individual de munca. L am sunat pe fostul șef .. Dar acesta nu m a lămurit .. A rămas sa mă sune el înapoi dar nimic.
Pot sa fiu dat afară din firma fără înștiințare prealabila și fără sa semnez vreo demisie daca sunt la program de 4 ore.
Menționez ca în paralel mai sunt angajat la o alta firma tot cu 4 ore și dacă rămân numai aici angajat, firma respectiva va trebui sa plătească integral contribuțiile la salariul de 8 ore.
Mulțumesc !
Daca Persoana în cauza nu poate sa ajungă pe teritoriul român , Cum poate face o contestație la interdicție de intrare în țară? Va mulțumesc !

ulei28 a scris:

Iar daca are interdicție ?? Cum se poate face, va rog !

CABINET INDIVIDUAL AVOCATURA a scris:


Masura interzicerii intrarii in Romania poate fi contestata, in termen de 10 zile de la comunicarea acesteia, la Curtea de Apel Bucuresti.




Iar daca are interdicție ?? Cum se poate face, va rog !

CABINET INDIVIDUAL AVOCATURA a scris:


Masura interzicerii intrarii in Romania poate fi contestata, in termen de 10 zile de la comunicarea acesteia, la Curtea de Apel Bucuresti.


Mulțumesc !

zinca iulian a scris:

Acte necesare pentru depunerea dosarului de redobândire a cetăţeniei române

Paşaport original (internaţional) - copie legalizată la notar;
Buletin de identitate original - copie legalizată la notar;
Cazier judiciar din Republica Moldova(sau din ţara de domiciliu) - în original;
Certificat de naştere - copie autentificată la notar;
Certificat de căsătorie/ divorţ - copie autentificată la notar;
Certificat de naştere/ deces părinţi - copie autentificată la notar;
Certificat de căsătorie/ divorţ părinţi - copie autentificată la notar;
Certificat de naştere/ deces bunici - copii autentificate la notar;
Certificat de căsătorie/ divorţ bunici- copii autentificate la notar;
Declaraţie personală, autentificată la notar sau Sectia Consulara din care să rezulte ca nu s-a mai depus o altă cerere de redobândire a cetăţeniei române;
Declaraţie personală autentificată la notar sau Sectia Consulara din care să rezulte că în prezent persoana nu întreprinde şi nu sprijină acţiuni împotriva ordinii de drept, sau a siguranţei naţionale şi nici în trecut nu a desfăşurat asemenea activităţi;
Declaraţie pe proprie răspundere, autentificată la notar sau la Secţia Consulară ,prin care se solicită rebobândirea cetăţeniei române cu menţinerea domiciliului în străinatate sau România.
Buletin de identitate
Copii/originalele de pe actele de stare civilă existente ( de tip nou sau vechi)
Datele din actele de stare civilă ( în cazul în care nu dispuneţi de acte)
Procură
Toate actele se depun într-un dosar de carton cu şină.
Cererile se depun personal şi doar în cazuri temeinic justificate medical prin acte doveditoare de un reprezentant legal (mandatar sau avocat);
În cazul cînd actele de stare civilă sînt eliberate de oficiile de stare civilă ale Republicii Moldova, fiind de tip vechi este nevoie de eliberarea unor duplicate.
În cazul cînd avem acte de stare civilă eliberate de alte ţări (Ucraina, Federaţia Rusă,Belorusia etc.) este nevoie de traducerea şi legalizarea notarială a acestora.
Toate dosarele de redobândire a cetăţeniei române depuse la secţiile consulare ale Ambasadelor României se soluţionează cu aceeaşi prioritate ca şi cele depuse la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie sau la Birourile teritoriale ale ANC din România :
IAŞI – şos. Naţională nr.43; cod poştal: 700237 (lângă sediul Avocatului Poporului - Iaşi);
GALAŢI – str. Portului nr. 20, parter; cod poştal: 800025 (în sediul ORC de pe lângă Tribunalul Galaţi);
SUCEAVA – str. Parcului nr. 2 (în sediul ORC de pe lângă Tribunalul Suceava).
...............................................

sau intra aici [ link extern ]

Aceasta ar fi altă întrebare .. cunoașteți birocrația actului .. Pe scurt .. ?
Am înțeles că este foarte greu sa redobândești cetățenia.
Mulțumesc totuși !

zinca iulian a scris:

sa isi ia cetatenie romana

Bună ziua . Cu respect ! Un cetățean din Republica Moldova a venit în România pe data de 18.12 2017 și a părăsit țară tot în aceeași zi.
A revenit în România pe data de 16.02.2018 pana pe 18.02.2018
A revenit în România pe data de 23.02.2018 pana pe 18.03.2018
A revenit în România pe data de 20.03.2018 pana pe 16.04.2018
A revenit în România pe data de 25.04.2018 pana pe 23.05.2018
A revenit în România pe data 07.06.2018 pana pe 30.07.2018
Acestea fiind spuse întrebarea mea este : Cum se calculează cele 90 de zile din ciclul de 180 de zile în care un cetatean din afara țării poate sa circule în România? ...
Țin sa specific,ca eu am sunat la poliția de frontiera din București pe data de 05.06.2018 sa întreb același lucru .. Acolo am fost lămurit și asigurat ca acest ciclu începe cu prima intrare în țară ... adica pe data de 18.12.2017 care ar fi trebuit sa se termine pe data de 06.06.2018 ... Și sa înceapă altul de 180 de zile din care 90 (oricare) sunt libere de circulat .
Pun aceasta întrebare deoarece cetățeanului moldovean a fost amendat cu 800 Ron și i-a fost aplicata o interdicție de 6 luni pe România( pentru ca a depășit intervalul de 90 de zile cu 47 de zile, în data de 30.07.2018 când a ieșit din țară.
Printre altele as vrea sa știu ce masuri se pot face pentru a anula aceasta interdicție.
Numai bine !
Răspuns la discuția Buletin expirat strainatate
ok, am inteles. va multumesc foarte mult pentru raspuns!
Răspuns la discuția Buletin expirat strainatate
Buna ziua, aceeasi problema o am si eu. Sunt in Irlanda de cateva luni, iar luna aceasta (decembrie) trebuie sa ma intorc acasa, buletinul mi-a expirat in septembrie, nu detin pasaport dar detin permis de conducere. Am sunat la cei de la conulatul nostru din Dublin si mi-sa spus ca, pentru a intra in tara imi trebuie foaie de drum pe care o elibereaza ei la pretul de 65 euro.Va intreb pe dumneavoastra, daca am buletinul expirat dar am permis de conducere valid, ma pot intoarce in tara (cu avionul) fara sa platesc acei 65 de euro? si
daca nu am foaie de drum, imi refuza imbarcarea, raman in aeroport si nu mai pot intoarce in tara? Va Multumesc !!