avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Activitate barlinica

Activitate barlinica

Buna seara ,
Revin,
Am comandat anul trecut executarea unor produse de lemn .Am primit un inscris de mana cu termenul de finalizare si cu suma de bani platita .Termenul nu a fost respectat,ma tot amana invocand diferite motive .La inceput persoana mi-a spus ca are firma si voi primi chitanta si garantia,atunci nu avea la el chitantierul .Am aflat ca persoana si-a deschis firma mai tirziu si pe acel inscris a pus mai tirziu si stampila si ,a amanat din nou termenul de executare ,iar in caz de nerespectarea a scris ca i-mi va restitui suma dublu ,dar nu a terminat lucrarea .Am facut plangere la politie, in care am solicitat investigatia cauzei si eu sa-mi recuperez prejudiciul. Persoana a fost chemata la politie a recunoscut fapta si s-a angajat ca va efectua lucrarea intr-o saptamana ,lucru care nu s-a intimplat .In octombrie am primit instiintare de la politie ca petitia mea a fost inregistrata in dosarul urmarilor penale ,pentru evaziune fiscala.Am inteteles ca dosarul a fost trimis la garda financiara.. Este posibil ca dosarul sa ramana uitat la garda financiara sau sa ajunga la parchet si procurorul sa dea NUP ?In situatia mea sunt mai multe persoane ,dar nu au reclamat sperand ca le va termina lucrarea . Cat timp va trebui sa astept raspunsul ? Va multumesc !
Buna seara,
Se poate ca in acest caz procurorul sa dea NUP ? Va multumesc !
Avand in vedere ca in lunile de iarna se practica reduceri in magazine gresesc daca achizitionez din magazin usile si nu mai astept ? In cat timp ar trebui sa primesc raspunsul ,sa zic final ,de la Politie ?
Craciun fericit !
El imi dadea in scris o alta data la care se angaja ca va fi finalizata lucrarea ,eu nu am dat in scris ca sunt de acord cu asta ,ii ceream lui sa-mi dea inscris.Dar ma intreb daca Politia cunoaste ce face aceasta persoana ,de ce nu face nimic ?
Buna seara ,
am facut plangere la Politie ,a fost inregistrata in registrul dosarelor penale pentru a se face cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.Persoana a aflat , a zis ca usile sunt gata ,si vine in doua zile, dar nu a venit ,si nici nu raspunde la telefon .Mi-a spus ca nu-i este frica ca este inselaciune in conventie ,ca eu am fost de acord .
In cazul in care fac plangere penala la politie va mai trebui sa fac si actiune civila separat pentru recuperarea prejudiciului ?
Va multumesc !
Buna ziua,
Cui ma pot adresa pentru urmatoarele :
In aprilie 2012 , am comandat executarea unor usi de interior ,din lemn ,la o persoana care mi-a spus ca are firma.Am cumparat materialul lemnos Mi-a aratat unde va fi sediul magazinului de prezentare ,spatiul atunci il renova .Mi-a dat in scris sub semnatura ca a primit banii si termenul de finalizare 15 mai ,la sfarsit urma sa primesc garantia si chitanta . Termenul de executare a trecut . Mai tirziu ,cand m-am dus sa vad usile ,usile nu erau finalizate si m-a amanat pentru cateva zile .Si mereu asa ,saptamana dupa saptamana. Mai tirziu am aflat ca nu avea firma deschisa la data cand si-a luat angajamentul de confectionare si montare a usilor, firma a infiintat-o in 13 iunie,la adresa unde mi-a aratat spatiul unde va deschide magazinul . .Atunci, mi-a dat in scris ca recunoaste ca a primit banii de la mine ,a dat din nou termen de finalizare,iar in caz de nerespectare a termenului i-mi va inapoia suma dublu si, a aplicat pe inscris pe coala de hartie scrisa de el stampila .Usile erau partial terminate .Apoi ,tot ma suna ca sunt gata ,sa-l astept ca vine sa le monteze ,lucrul acesta s-a repetat de mai multe ori,si cand mergeam la atelier usile nu erau gata . Am cumparat din nou material lemnos pentru ca nu mai avea ,mi-a dat in scris o alta data de finalizare ,in caz contrar imi va returna suma dublu iar el va suporta consecintele legii si a aplicat din nou stampila firmei . Nici pana azi nu a terminat lucrarea,in fiecare saptamana i-mi spunea ca sunt gata si vine cu ele .La inceputul lunii septembrie i-am spus ca ma duc sa le vad si nu a fost acolo ,intre orele la care am stabilit . A inceput sa nu mai raspunda la telefon iar la atelier nu am reusit sa il gasesc. In 17 octombrie am reusit sa vorbesc cu el si mi-a spus ca vineri vine cu usile si pana sambata va fi finalizat montajul .Nici vorba ,iar nu raspundea la telefon .Am intrebat pe domnii care lucreaza in aceeasi curte ,la alte ateliere ,daca l-au vazut ,si mi-au spus ca mai trece pe acolo dar nu sta mult si ca mai este cautat si de alte persoane care asteapta sa le termine lucrarea. Am fost la atelier in vara asta de multe ori , persoana lucra fel si fel de produse ,reconditiona inclusiv pentru contabilul firmei ,asa mi-a spus el .Afara ,la intrarea in atelier are placuta cu numele firmei. Intre timp am aflat ca a fost evacuat din atelier,spatiul inchiriat ,dar placuta cu numele firmei a ramas .In luna noiembrie m-a sunat din nou ,ca vine joi ,ca vine sambata dar eu sa nu iau legatura cu alti clienti. In 25 noiembrie ,am vorbit cu un client ,care asteapta si el de cateva luni executarea unor produse .Persoana mi-a spus ca i s-a transmis ,prin intermediar ,sa-l mai astepte pana joi si tot asa. Persoana in cauza i-a dat bani dar nu i-a dat nimic inscris ,urma sa-i dea a doua zi chitanta dar nu l-a mai intilnit . Am descoperit ca acest tamplar a mai avut o firma , tot prelucrare a lemnului . Firma a fost lichidata, in perioada respectiva a avut procese ,somatii de plata .Daca noi nu stim sa verificam oamenii si ne bazam pe incredere,consideram ca toti suntem cinstiti pe astfel de oameni care isi deschid din nou firme nu-i verifica nimeni ? L-am anuntat de cateva ori ca il reclam la politie ,nu i-a placut dar mi-a si dat de inteles ca nu-i este frica , iar de la Garda financiara va primi,eventual ,o amenda pe care neavand banii nu o va plati , Garda Financiara neavand ce sa-i ia. Acum am o intrebare :cui ma pot adresa in aceasta situatie ,il va trage cineva la raspundere ,eu pot sa recuperez prejudiciul ?Persoanele celelate inselate ,care nu au nici un inscris de la el , pot sa faca si ele plangere ? Astept un raspuns . Va multumesc