avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se poate sa se primeasca NUP ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se poate sa se primeasca NUP ?

Buna seara ,
Revin,
Am comandat anul trecut executarea unor produse de lemn .Am primit un inscris de mana cu termenul de finalizare si cu suma de bani platita .Termenul nu a fost respectat,ma tot amana invocand diferite motive .La inceput persoana mi-a spus ca are firma si voi primi chitanta si garantia,atunci nu avea la el chitantierul .Am aflat ca persoana si-a deschis firma mai tirziu si pe acel inscris a pus mai tirziu si stampila si ,a amanat din nou termenul de executare ,iar in caz de nerespectarea a scris ca i-mi va restitui suma dublu ,dar nu a terminat lucrarea .Am facut plangere la politie, in care am solicitat investigatia cauzei si eu sa-mi recuperez prejudiciul. Persoana a fost chemata la politie a recunoscut fapta si s-a angajat ca va efectua lucrarea intr-o saptamana ,lucru care nu s-a intimplat .In octombrie am primit instiintare de la politie ca petitia mea a fost inregistrata in dosarul urmarilor penale ,pentru evaziune fiscala.Am inteteles ca dosarul a fost trimis la garda financiara.. Este posibil ca dosarul sa ramana uitat la garda financiara sau sa ajunga la parchet si procurorul sa dea NUP ?In situatia mea sunt mai multe persoane ,dar nu au reclamat sperand ca le va termina lucrarea . Cat timp va trebui sa astept raspunsul ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 20:26, 24 Februarie 2013
barlinica a scris:

Este posibil ca dosarul sa ramana uitat la garda financiara sau sa ajunga la parchet si procurorul sa dea NUP ?In situatia mea sunt mai multe persoane ,dar nu au reclamat sperand ca le va termina lucrarea . Cat timp va trebui sa astept raspunsul ? Va multumesc !



în statul de ”drept” e posibil orice.
A.
Ați putea formula o cerere către Garda F. și a-i solicita să vă comunice, spre exemplu :1) care este stadiul instrumentării dos. penal nr. ; 2) când va trimite acel dosar la parchet ? 3) când veți trimite dosarul la parchet, vă solicit să-mi comunicați.
B.
dacă fapta săvârsită va întruni toate elementele unei infracțiuni, ar fi normal (la noi bântuie anormalul) ca, procurorul, să se pronunțe pt. începerea urmăririi penale și, totodată, să comunice părților o Rezoluție/Ordonanță cu termen de atac a 20 zile de la comunicare ;
C.
nu știu la care din instituții vă referiți cu privire la ”timp” dar poate dura luni și mai mult, mai ales la parchet.Legea NU prevede un timp, nu obligă încadrarea instituției în timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui ma adresez pentru a-mi recupera prejudiciul barlinica barlinica Buna ziua, Cui ma pot adresa pentru urmatoarele : In aprilie 2012 , am comandat executarea unor usi de interior ,din lemn ,la o persoana care mi-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Dosar penal+politist si procuror care ma plimba cu zaharelul bogdanl bogdanl Am un dosar penal in care sunt inculpat. S a facut cercetarea de catre politie, am prezentat toate dovezile, au fost ascultati toti martorii iar politistul ... (vezi toată discuția)
Este legal ca politistul judiciar sa emita ordonanta de incepere ... edanes_ro edanes_ro Este legal ca politistul judiciar sa emita Ordonanta de incepere a urmaririi penale, in conditiile in care procurorul dispune, actele de dispozitie sunt ... (vezi toată discuția)