avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este legal ca politistul judiciar sa emita Ordonanta ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este legal ca politistul judiciar sa emita Ordonanta de incepere ...

Este legal ca politistul judiciar sa emita Ordonanta de incepere a urmaririi penale, in conditiile in care procurorul dispune, actele de dispozitie sunt atributul procurorului si nu al politistului judiciar?
Cel mai recent răspuns: edanes_ro , utilizator 09:45, 4 Octombrie 2023
Este legal.
In ceea ce priveste inceperea urmaririi penale ”in personam”, măsura dispusă de organul de cercetare penală se supune, în termen de 3 zile, confirmării procurorului care supraveghează urmărirea penală, organul de cercetare penală fiind obligat să prezinte acestuia și dosarul cauzei.
Ordinul comun al MAI cu Parchetul de pe langa ICCJ nr.56/2014 contrazice sustinerile dvs. De fapt, in cazul meu Politia Municipiului Valcea a fabricat un dosar penal in care mi-a atribuit calitate de persoana vatamata, in conditiile in care eu nu am formulat nici-o sesizare, petitie, plangere, etc, in 2023 - data dosarului penal mentionat pe citatie. Am fost dealtfel citata pentru audiere, insa dupa doua zile de la inmanarea citatiei agentul de politie mi-a divulgat abuziv si fara drept datele cu caracter personal unei colege de birou care a fost insarcinata de coleg sa ma sune in duminica de dinaintea audierii mele de pe nr. ei personal de telefon, sa-mi spuna sa nu ma prezint la audiere dat fiind faptul ca, colegul va fi in concediu in ziua audierii mele. Am incercat sa merg in audienta la superiorii organului de cercetare penala din cadrul pol judiciare care instrumenteaza dos. penal, insa persoana de la ghiseul Politiei Mun. Valcea a refuzat sa consemneze prezentarea mea la audiere la data citarii in registrul de intrari-iesiri in si din institutie; a refuzat sa se prezinte spunandu-mi spre amuzamentul colegului sau de la ghiseul institutiei cum ca el este Dumnezeu iar colegul Sfantu Petru. M-au batjocorit politistii bine in ziua cu pricina, iar eu nu stiu parchetul la care s-a inregistrat dosarul penal, nu stiu ce contine dosarul, si nici nu stiu numele politistilor pentru a face plangeri impotriva lor. Am facut ceva filmari si inregistrari cu ilegalitatile pe care le-au savarsit in acea zi, insa nu stiu cui sa le trimit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere schimbare organ cercetare penala pop sorin pop sorin Care este procedura pt schimbarea organului de cercetare penala? Cerere catre Parchetul de pe langa Judecatoria unde s-a deschis dosarul sau este o alta ... (vezi toată discuția)
Actele emise de organul de cercetare penala marius29_86@yahoo.com marius29_86@yahoo.com As dori sa stiu daca organul de cercetare penala (politistul, de obicei) poate sa emita ordonante si rezolutii, sau doar procurorul poate sa le emita. Va ... (vezi toată discuția)
Parasirea locului accidentului- cercetare penala/ procedura alexa_25 alexa_25 As dori sa stiu,in cazul intocmirii dosarului penal, care este termenul in care politia rutiera va transmite dosarul catre organele judiciare? Va multumesc. (vezi toată discuția)