avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cerere schimbare organ cercetare penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cerere schimbare organ cercetare penala

Care este procedura pt schimbarea organului de cercetare penala?
Cerere catre Parchetul de pe langa Judecatoria unde s-a deschis dosarul sau este o alta procedura?

In speta , este vorba de o localitate mica unde este doar un singur lucrator la Cercetari Penale din cadrul MAI in acea localitate.

Cu stima
Cel mai recent răspuns: Schroder , utilizator 18:00, 30 Ianuarie 2022
Solicitati parchetului care supravegheaza urmarirea penala. Formatiunile de cercetare penala s-au desfiintat de peste un an. Cercetarile pot fi efectuate de orice politist judiciar din unitatea respeciva.
si ce motiv vreti sa invocati? faptul ca la acea unitate la cercetari penale lucreaza doar o singura persoana nu constituie un motiv. puteti face o sesizare scrisa catre parchetul care este competent sa supravegheze urmarirea penala.
nu exista temei juridic ptr "schimbarea" organului de cercetare penala. daca competenta sa (materiala sau teritoriala) este corect determinata nu exista institutia "schimbarii". daca va nemultumeste modul de lucru atunci puteti depune plingere fie la IPJ / MAI sau - mai sigur si legal - la procurorul de caz.
Cercetarea in dosar este lovit de lipsa obiectivitatii cu care organul isi desfasoara (nu isi desfasoara) indatoririle. Sunt si probe in acest sens. Stiam ca parchetul respectiv procurorul de caz are competenta a re-repartiza dosatul in cauza insa am vrut sa ma asigur ca nu s-au schimbat normele intrucat stim ca saptamanal se intampla.

Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2011
pop sorin, utilizator
Ca si dl.avocat Costache,nici eu nu cred in aceasta posibilitate ,atata timp cat nu exista motive de recuzare prevazute de lege

Alte discuții în legătură

Pot cere schimbarea ag de politie in cazul unei cercetari intr-un dosar penal? popisteanu popisteanu Pot cere schimbarea ag de politie in cazul unei cercetari intr-un dosar penal? Mentionez ca eu sunt partea vatamata, si ca acelasi ag de politie, care este si ... (vezi toată discuția)
Cercetare penala -recuzare si stramutare alexandra.a1404 alexandra.a1404 Intr-un dosar penal in legatura cu infractiuni economice, s-a dispus NUP de catre Parchet.Instanta a intors insa dos.pe art.278 alin .8 lit b din C.p.p. ... (vezi toată discuția)
Pot cere stramutarea unei cercetari penale? justlegal justlegal Pe siteul ICCJ am vazut ca o cerere de strămutare trebuie să se refere la o singură cauză şi trebuie să conţină: a) denumirea instanţei pe rolul ... (vezi toată discuția)