Pot cere schimbarea ag de politie in cazul unei cercetari intr-un dosar penal?
Mentionez ca eu sunt partea vatamata, si ca acelasi ag de politie, care este si sef la Postul de pol, a" instumentat" cercetarile anterior (2011-2013) dand NUP. Mentionez ca in acesti 2 ani politistul nu a reusit decat sa ia (dupa un an de la inreg. plangerii mele) declaratii inculpatilor din dosar, nimic, dar absolut nimic altceva. Si in baza acestor declaratii a dat NUP. Dosarul a ajuns in instanta, iar judecatorul a admis plangerea impotriva NUP si a trimis cauza parchetului in vederea inceperii urmaririi penale. Parchetul a trimis dosarul Postului de pol. iar de ancheta se ocupa acelasi ag de pol. CARE NU FACE NIMIC. Mentionez ca asta se petrece intr-o comuna unde eu am o proprietate unde nu locuiesc permanent.
Dumneavoastra puteti cere procurorului sa va schimba agentul de politie, dar va trebui sa fie pentru un motiv foarte intemeiat..slabe sanse. Procedural nu se poate schimba.
Procedural exista recuzarea organului de cercetare penala daca exista un caz de incompatibilitate,iar asupra recuzării se pronunţă procurorul care supraveghează urmărirea penală.