avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Activitate katy76

Activitate katy76

Răspuns la discuția Aplicare lege 196\\2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua! Citind toate aceste raspunsuri, ma simt exact ca la o sedinta a A.G., in care toata lumea prezenta ridica diverse probleme, unii urla, altii tac malc, iar presedintele decide:" Asa e legea!". Instant, toata lumea lasa subiectele deoparte...pt ca asa e legea.. Mai sunt unii ca mine, care s-au obosit sa printeze legea si carora, deciziile Presedintelui, le dau cu virgula.
Inca incerc sa inteleg daca legea este diferita in functie de judet, asociatie sau presedinte de asociatie... Eu, ca simplu muritor, neexperimentat in gestionarea acestor mamuti numiti Asociatii, citind legea, am dedus cu logica mea, ca ceva este in neregula cu cheltuielile si veniturile asociatiei. Am facut interpelare scrisa catre Presedinte, niciun raspuns, doar amenintari prin mesaje si faptul ca s-a dus catre cei cu copii mici ca sa-i anunte ca eu le pun la plata copiii. Am trimis mail catre firma care administreaza asociatia, cerand sa mi se explice cum este posibil ca o asociatie sa aiba sold 0 la banca, cand numai fondul de rulment de pe scara mea este de 2700 lei, fara niciun restantier. De asemenea, am rugat sa mi se spuna unde au fost depozitati banii din fondul de reparatii, stransi pans acum, din moment ce noi platim reparatiile din mana. Am primit informarea ca timpul de raspuns este de maxim 30 zile... Inca astept..
Scuze pt monologul interminabil :)
Răspuns la discuția Aplicare lege 196\\2018
Domnule Grecu, de aceasta data, tin sa va contrazic eu.
Conform legii un condominiu este format dintr-un corp de cladire multietajat sau, in conditiile in care se poate delimita proprietatea comuna, fiecare tronson cu una sau mai multe scari din cadrul acestuia;un ansamblu rezidential format din locuinte si constructii cu alta destinatie, individuale, amplasate izolat, insiruit sau cuplat, in care proprietatile individuale sunt interdependente printr-o proprietate comuna fortata si perpetua.
Asociatiile compuse din mai multe blocuri isi pot delimita proprietatea comuna. Scoatem din discutie ansamblurile rezidentiale care sunt construite de asa natura, incat au o interdependenta (gradini, drumuri de acces la parcari si locuinte etc).
Intr-un bloc cu 6 scari, ca cel despre care am facut vorbire in acest topic, in care uscatoria de la scara 4 ,care este formata din 20 de apartamente, are aceeasi suprafata ca si cea de la scara 2, unde sunt doar 10 apartamente unde se traseaza cota indiviza? Cum se calculeaza ce ia la schimb scara 4 pt suprafata mai mica? Cota indiviza este o functie abstracta, pe care nu o poti aplica in foarte multe cazuri, din cauza erorilor sistematice cu care s-au construit blocurile.
Am mai pus o intrebare, la inceputul discutiilor, dar la care nu am primit un raspuns: Daca TOATA Asociatia plateste o amenda incasata pt ca la una dintre scari o portiune de tencuiala a avariat un automobil( nu conteaza al cui era auto, unde era parcat..amenda s-a luat), de ce nu poate beneficia TOATA asociatia de veniturile acelei scari?
Cred ca este o intrebare legitima.
Răspuns la discuția Aplicare lege 196\\2018
Buna ziua!
In urma mailului trimis catrea firma care se ocupa de administrarea asociatiei, am primit acest raspuns:
" Buna ziua,
Informatia aceasta nu a primit-o de la societatea noastra. Daca analizati cu atentie legea abrogata veti observa ca nici in baza legii 230/2007 nu era sustenabila aceasta scutire fiindca facea referire la scutirea pe consumuri individual si nu pe numarule de persoane, acestea fiind spuse noi nu recomandam decat sa se discute in adunarea generala. Asociatia Dvs nu era administrata de nou in acea perioada, prin urmare nici nu am avut aceasta discutie cu Asociatia.
Din pacate, da aveti dreptate, daca este asa cum mentionati, inseamna ca numarul comunicat de persoane nu este cel corect.
Va multumim pentru informatii, vom incerca ca de la listele urmatoare sa obtinem numarul corect de persoane."


Răspuns la discuția Aplicare lege 196\\2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule Grecu, va multumesc pentru raspunsurile ample si pe intelesul unui om care nu este calificat in domeniu. Am luat legatura cu firma care administreaza asociatia si acum trebuie sa merg la apartamentul cenzorului pt a putea discuta toate problemele.. Va fi o lupta asidua, tinand cont ca la noi s-a instalat principiul " merge si asa", dar si pt faptul ca unii locatari, majoritatea locatarilor, vad plata intretinerii ca pe o nevoie fiziologica(foame, sete si derivatele lor)..adica..s-a afisat intretinerea? Trebuie platita! Nu conteaza ce scrie sau nu scrie acolo, e musai sa o platim..fara intrebari!
O zi minunata!
Răspuns la discuția Aplicare lege 196\\2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule Grecu, este exact ce mi-as dori. Eu nu vreau sa fiu scutita de plata, eu vreau ca plata sa fie inregistrata. Oare pretentiile mele sunt prea mari?
Răspuns la discuția Aplicare lege 196\\2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule Daniel, dumneavoastra ati plati o lucrare pt care nu se elebereaza o chitanta si automat o lucrare fara garantie? Dumneavoastra, desi ati plati la fondul de reparatii o suma lunara, ati considera ca este in regula sa platiti, separat aceasta lucrare?
Eu nu refuz plata, daca asta ati inteles, eu refuz ilegitimitatea. Atat.
Răspuns la discuția Aplicare lege 196\\2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Domnule Grecu, @Carturarul nu a citat legea, pentru ca daca asa ar fi fost scris in lege, nu m-as mai fi obosit sa deschid acest topic. Totul ar fi fost foarte clar.
Cat despre argumente, va mai dau eu unul. Sa spunem ca sunt de acord cu ce spuneti domniile voastre. Sa punem ca este corect ca acea scara sa incaseze acei bani. Intamplarea face ca de pe fatada acelie scari, sa fii cazut tencuiala pe un automobil. Daca ceea ce afirmati dumneavoastra este corect, de ce amenda s-a impartit tuturor proprietarilor din bloc si nu doar celor de pe acea scara?
Răspuns la discuția Aplicare lege 196\\2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara! Am fost in acesta seara sa platesc intretinerea si Presedintele, fiind la casierie, m-a somat sa ii dau cei 200 costul aferent schimbarii tevii din discutie. Eu am refuzat si am intrebat daca mi se va elibera o chitanta pt aceasta suma. Raspunsul a fost nu. Eu i-am inmanat o solicitare scrisa cu toate intrebarile pe care le-am adresat si pe acest forum, rugandu-l sa ii dea un nr de inregistrare si sa imi raspunda in termenul legal la intrebari. Raspunsul Presedintelui a fost, citez" nu-ti semnez nimic si mai bine te lasam sa-ti curga apa in cap..dar va mai fi si data viitoare".
Buna ziua! Vin si eu catre dumneavoastra cu doua intrebari. Precizez ca sunt un simplu proprietar, asa ca, nu sunt la curent cu toate interpretarile legii 1962018.
De curand, mai exact acum 2 saptamani, am observat ca de pe lista de intretinere afisata la scara mea, lipseste copilul de 1 an care locuieste la alt apartament. Curioasa, am intrebat presedintele asociatiei, iar acesta mi-a raspuns ca asa este lege de 3 ani, si anume ca locatarii cu varsata 0-3 ani, nu se mai trec deloc la intretinere si ca asa s-a procedat cu toti ce 10-15 copii care s-au incadrat in acesta grupa in perioada 2017-si pana in prezent. Am citit, tot din curiozitate legea, dar nu am gasit nicaieri aceasta mentiune. L-am informat pe presedinte si acesta mi-a raspuns ca nu stiu eu legea. Ieri a afisat noile liste cu acelasi nr de persoane. Am dat mail firmei care se ocupa de administrarea imobilului, iar acestia mi-au raspuns ca nu este vina lor, deoarece ei primesc toate informatiile de la asociatie si au facut calculele pe nr de persoane transmis de asociatie. Stiu ca nu este vorba despre sume mari, dar consider ca nu este corect sa se procedeze asa. Va rog sa ma sfatuiti cum ar trebui sa procedez mai departe.
A doua problema este urmatoarea:
Saptamana trecuta s-a spart o teava comuna de apa calda, iar toata apa a curs in apartamentul meu. Presedintele a venit cu un instalator, a carui rezolutie a fost ca trebuie schimbata toata coloana, deoarece este grav avariata. Ne-a spus ca ne va costa 200 lei si am acceptat. Cand s-a terminat lucrarea, m-a sunat presedintele si mi-a cerut cei 200 lei. Am cerut sa mi se elibereze chitanta, dar a refuzat. Nu stiu daca este corect sau nu, dar eu figurez pe lista de intretinere cu 10 lei lunar plata reparatii, dar trebuie sa platesc cash 200 lei din mana, schimbarea tevii si mai raman si cu peretii facuti praf in urma inundatiei.
Legat de fondul de reparatii, am urmatoarea dilema: asociatia de proprietari are 6 scari, dintre care 2 inchiriaza spatiile comune unor firme(pt ca aceste uscatorii se afla la parte, la celelalte sunt la etajul4), banii care se incaseaza nu apar in fondul de reparatii al asociatoei, ci se vireaza catre proprietarii acelor scari, fara ca ceilalti sa stie sau sa beneficieze de ei. Este corect?
Imi cer scuze pentru marimea mesajului, dar chiar imi doresc sa nu acuz pe nimeni de rea vointa, fara a fi sigura ca am dreptate. Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția drept financiar uscatorii
Pagubele care se intampla intr-o asociatie sunt platite de cei direct afectati, asa este normal.

Conform prevederilor pct. 6 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotarârea Guvernului nr. 44/2004, veniturile obţinute din activităţi economice de către contribuabilii prevăzuţi la art. 15 alin. (1) lit. h) din Codul fiscal şi care sunt utilizate în alte scopuri decât cele expres menţionate la literele respective se supun impozitării cu cota prevăzută la art. 17 din Codul fiscal. În vederea stabilirii bazei impozabile, din veniturile obţinute se scad cheltuielile efectuate în scopul realizării acestor venituri.

În consecinţă, având în vedere prevederile legale menţionate mai sus, sumele reprezentând închirierea spaţiilor deţinute de asociaţiile de proprietari constituite ca persoane juridice şi de asociaţiile de locatari recunoscute ca asociaţii de proprietari, potrivit legii, aflate în conturile acestora, sunt exceptate de la plata impozitului pe profit, dacă aceste sume sunt utilizate pentru îmbunătăţirea utilităţilor şi a eficienţei căldurii, pentru întreţinerea şi repararea proprietăţii comune, şi în anii următori anului în care acestea au fost înregistrate.

Caz ipotetic. Acesti bani nu sunt folositi in scopurile pe care le prevede legea. Vine un control. Se da o amenda. Catre cine este data acesta amenda? Catre sc 1 a asociatiei de proprietari sau catre toata asociatia de proprietari?

Si inca ceva. In lege nu scrie ca veniturile sunt folosite pt imbunatatirea proprietatii comune de la o scara...