medieribucuresti a scris:
Eu sugerez ca inainte de a incerca sa va aparati sa incercati o solutionare pe cale amiabila a disputei mai ales ca , inteleg ca sunteti de acord sa platiti pensie alimentara. Faceti mai bine o intelegere in fata unui mediator, prezentati-va cu ea la tribunal si evitati astfel lupta in justitie. Banii de pe cheltuielile cu procesul ii puteti folosi in beneficiul copiilor.
In ziua de astazi nu mai trimit nici un ban pentru simplul fapt ca mama lor de mai bine de un an, nu ma mai lasa sa-i vad cand merg in Romania si nici macar sa-i aud la telefon. Acest gest dateaza din ziua când a aflat ca mi-am reconstruit viata si ca am un alt copil.
Sunt disponibil sa reiau plata acelor sume (mai mult sau mai putin fixe insa regulate) sa zicem rolul de contribuitor insa nu inainte de a-mi fi recunoscut rolul de tata ca parinte si sa am minim aceleasi drepturi care le are si ea. Sa pot decide pentru soarta copiilor, sa pot trai alaturi de ei macar pe perioada vacantelor scolare oriunde in tara sau strainatate.
Recunosc si sunt constient de faptul ca copii sufera de aceasta situatie insa e singura mea sansa de a-mi vedea si profita de copiii nostri, ba mai mult niciodata nu am dorit sa ajungem la proces.
I-mi puteti spune in cateva cuvinte care sunt avantajele atunci cand se face apel la un mediator si care sunt obligatiile partilor in cazul unii astfel de actiuni ? Vreau sa stiu daca reclamanta poate fi pedepsita legal pentru nerespectarea hotararii luate in fata unui mediator pentru ca sincer m-am saturat sa trebuiasca sa raspund prezent doar cand are nevoie de bani. Cat despre cheltuielile procesului sunt de acord cu DVS.
Multumesc anticipat pentru timpul acordat