avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Activitate adibe

Activitate adibe

Am mai cautat si am ajuns la urmatoarele discutii:

www.avocatnet.ro/content/for...
1. Un contract de munca pe durata determinata se poate prelungi prin act aditional de "n" in decurs de 36 luni.

[ link extern ]
Un contract pe perioada determinata poate fi prelungit de cate ori se doreste, insa fara a depasi perioada de 36 de luni, prevazuta de codul muncii. Astfel, daca se aplica a doua varianta, respectiv daca vi s-a prelungit contractul inainte de a expira, nu este nimic ilegal. Angajatorul poate prelungi durata pana la 36 de luni (...)

Care sunt in contradictie cu ceea ce s-a discutat aici.
Tot nu imi este clar daca din punct de vedere legal este o distinctie intre un contract si aditional.

Care varianta e corecta ?
- Contract + act aditional + act aditional = trei contracte.
- Contract + act aditional + act aditional = un contract.
Actul aditional se facea cu aproximativ 2 saptamani inainte sa expire cel precedent. Cu perioada nedeterminata ar fi ideal, dar e mai complicat,
Buna ziua,

In cazul extinderii contractului de munca pe perioada determinata folosind act aditional la acel contract, acel act aditional se considera un contract nou sau se considera doar un act aditional la acel contract?

In cazul paragrafului 4 din articolul 82, capitolul 6, titlul 2 din Codul Muncii: "Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata." fiecare act aditional se considera un contract nou?

Problema esta ca pana acum am avut doua prelungiri sub forma de acte aditionale care specificau ca se modifica doar paragraful in care se specifica perioada contractului si cand dorea sa o faca pe a treia a sarit HR cu acel paragraf.

Multumesc!