avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters274220

Activitate ContSters274220

Răspuns la discuția Plecare din tara cu minor
Este vorba de Qatar, voi merge antrenoare la un club sportiv din Doha. Am gasit deja o scoala internationala cu predare in limba engleza, unde sa invete copilul. Imi permit financiar sa suport toate cheltuieleile de crestere si educare a copilului.
Daca va fi nevoie de acordul tatalui, acesta sigur nu mi-l vada, din pura rautate. In acest caz consider ca mi se incalca si mie dreptul la viata privata si dezvoltare profesionala. Acasa pentru mine si copilul meu este acolo unde suntem imreuna. Nu-l las in Romanaia pentru ca nu va sta la tata, nu poate fara mami si prin absurd daca l-as lasa cu parintii mei, bunicii materni, tatal ma va acuza de abandon. Nu gasesc solutia legala.
Exista posibilitataea solicitarii in instanta de a mi se permite schimbarea domiciliului in alta tara nememebra UE, astfel incat sa nu mai depind de rautatile tatalui? Ori o actiune de solicitare a unui nou program de vizita pe perioada vacantelor?
Răspuns la discuția Plecare din tara cu minor
Asadar cum sa vin dintr-o tara indepartata sa respect programul de vizita. Doua d-ne judecator sunt de parere ca trebuie procura de la tata cu acordul acestuia. Mie mi se pare suficient sa fie notificat si sa ceara un program de vizita pe perioada vacantelor. Ce fac daca vreau sa ma casatoresc in Australia de ex. nu am voie sa faca asta daca tatal nu vrea sa isi dea acordul pt a parasi tara cu copilul minor, mai ales ca acum are alta familie si inca 2 copii foarte mici cu cea de-a 2 sotie.
Răspuns la discuția Plecare din tara cu minor
Tatal a solicitat program de vizita intr-o actiune separata ulterior divortulu si a obtinut astfel:
Solutie: Admite în parte cererea principală. Admite în parte cererea reconvenţională. Încuviinţează reclamantului-pârât legături personale cu minorul ......., născut la data de .......2007 în cadrul următorului program: în primul şi al treilea sfârşit de săptămână din fiecare lună, de sâmbătă orele 10 şi până duminică la orele 18 la domiciliul acestuia, de ziua de naştere a minorului, respectiv 24.04, din doi în doi ani, începând cu anii pari, în intervalul orar 11-19; prima zi a Sărbătorilor Pascale, în intervalul orar 11-19; o săptămână în vacanţa de iarnă care în anii pari să cuprindă perioada sărbătorilor de Crăciun, iar în anii impari perioada Anului nou; de ziua de nume a minorului, respectiv Sf. ªtefan - 27.12. în anii impari, în intervalul orar 11-19; trei săptămâni în vacanţa de vară, în cuprinsul lunii august, urmând a lua şi a aduce minorul la orele şi datele stabilite de la / la domiciliul pârâtei-reclamantei. Obligă pe reclamantul-pârât la plata către pârâta-reclamantă a sumei de 300 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, respectiv onorariu de avocat. Cu apel în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, .......2009.
Răspuns la discuția Plecare din tara cu minor
Multumesc. Stiu ca pot iesi cu copilul din tara intrucat am fost impreuna in vacanta, problema este ca nu mai pot pune copilul la dispozitia tatalui la programul stabilit de instanta la 1 si 3-lea week-end....etc. Va face o noua plangere penala pentru nerespectarea programului de vizita sau va cere reincredintare doar din meschina ratiune ca sa ii platesc eu pensie ca va fi salariul mai mare.
Am un copil de 5 ani si doresc sa stiu daca pot pleca din tara impreuna cu el intrucat voi avea un contract de munca pe perioada nedetarminata. Mi-a fost incredintat spre cerstere si educare prin hotarare definitiva si irevocabila. Tatal plateste pensie de intretinere. Ulterior divortului el a obtinut prin instanta un program de vizita care nu va mai putea fi respectat intrucat fizic nu mai suntem la domiciliul pe care el il cunoaste. Cum sa procedez pentru a nu avea probleme. Ma gandesc la plangere penala pentru nerespectarea programului de vizita. Mi-a mai facut 2 astfel de plangeri, dar nu ca am refuzat eu a-i da copilul la program ci pentru ca a refuzat copilul vizita la tata in nenumarate randuri. Nicio plangere pana acum nu a plecat mai departe de la sectia de politie, la ultima nici nu s-a prezentat cu dovada programului de vizita pentru ca organul de politie ca incheie lucrarea.
Multumesc