Multumesc mult pentru sfaturi !
Multumesc pentru raspunsuri .
Daca am inteles eu bine la C raspunsurile sunt urmatoarele :
1. DA (adica, nu am dreptul sa-l vand cuiva decat dupa decesul lui).
2. NU (adica, eu n-am dreptul sa inchiriez apartam. decat dupa decesul luii),
3. NU (adica, apartamentul ii va reveni lui 100% inapoi).fam mea nu va avea nici un drept
4. DA ( bancile(datoriile mele) nu ii pot atinge bunul , decat dupa decesul lui)
5. NU (nimeni din fam lui nu are nici un drept la deces )
Cred ca acest fel de contract este cel mai indicat , il protejeaza si pe el, dar si pe mine , asa este ??
Multumesc inca o data !
Toate cele bune
Cu stima
Multumesc pentru raspunsul prompt.
Foarte important pentru el este ca eu sa nu-l pot vinde (altfel nu vrea sa faca contractul).
Imi puteti spune, va rog, daca se poate trece in contract aceste clauze ??
Si, la fel de important este ca (in cazul decesului meu ) acest contract se va anula automat si isi va redobandi apartamentul integral, repet, fara ca cei din fam mea sa aiba vreo pretentie ??
Multumesc !
Buna seara ,
As dori un sfat, va rog, in legatura cu urmatoarea problema :
O cunostinta de-a mea (el nu este roman , are rezidenta permanenta aici in Romania si nu suntem rude insa avem aceleasi domiciliu , aceeasi adresa pe buletin ) doreste sa-mi lase casa lui, urmand sa facem un contract de v-c cu uzufruct viager.
Problema este urmatoare, sunt permise urmatoarele clauze in contract , sau atasate ca si conventii la respectivul contract ??
Precizez ca doreste sa lase casa doar in urmatoarele conditii:
1. Sa nu am dreptul sa-l vand cuiva decat dupa deces.(decat cu acordul dumnealui).
2. Sa nu-l pot inchiria.
3. In cazul decesului meu, proprietatea sa-i revina lui (automat si integral), fara vreun drept din partea familiei mele (mama, sora).
4. Sa nu-i afecteze in vreun fel in cazul in care eu in viitor voi avea vreun debit catre banca .
5. Doreste ca asupra acestui apartament sa nu aiba vreun drept familia mea sau a lui (are o fiica in strainatate )
Care dintre clauzele mai sus amintite pot fi sau nu trecute ??
Si, care ar fi o alta varianta , in care putem folosi aceste clauze , dar , repet sa nu poate sa-mi atace nimeni acest contract ??
Multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs !
Cu stima/ Raluca
Multumesc tuturor pentru sfaturi !!!!!!!!
Buna seara si multumesc tare mult pentru raspunsul dvs. prompt .
Creditul este de 15.000 lei (de nevoi personale fara garantii imobiliare ) , in momentul de fata mai am de achitat doar 7.000 in 2 ani.
Pe mine ma intereseaza daca banca are dreptul la executare in cazul :
1. Proprietatii care nu este a mea (este un contract de uzufruct viager facut in favoarea mea iar proprietarul din momentul de fata este al dmnealui iar eu intru in posesie doar dupa decesul lui ) .
2. Familia mea in care eu am doar o particica ....deci priprietari la apartament suntem 3 .
Se poate atinge de ceva ????
Multumesc
Buna seara ,
Va rog sa-mi dati un sfat referitor la urmatoarea problema:
Am facut un imprumut la banca in urma cu 5 ani si au mai ramas de platit inca 2 ani si termin .Am ramas fara servici si sunt intr-o situatie foarte dificila .
Ce poate faca banca in acest caz ??:
1. O ruda de-a mea a facut in urma cu cateva luni un contract de vanzare-cumparare pe numele meu cu clauza de uzufruct viager eu urmand sa intru in posesia bunului doar la decesul acestuia .
2. Dupa decesul tatalui meu , am devenit mostenitori eu (imi revine 3/8 din masa succesorala ) , sora(la fel) si mama(2/8) ...dintr--un apartament cu 3 camere .
3. In rest nu detin altceva doar pe numele meu .
Ce probleme pot avea ceilalti avand in vedere ca eu sunt datoare la banca ??
Banca poate interveni cu executor judecator ???
Multumesc tare mult pentru sfatul dvs !
Cu stima/Raluca