avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Activitate Notmine

Activitate Notmine

Bună ziua. Ați putea să, vă rog, să-mi spuneți și mie pentru ce trebuie plătită o taxă pentru eliberarea unei adeverințe medicale. Dacă sunt obligat de către o instituție să prezint o adeverință medicală, de ce trebuie să o plătesc? Mi se pare că aceasta adeverință medicală este ca o taxă de legalizare la un notar. Să dăm un exemplu: Învățământul 1-10 este obligatoriu. Prin urmare, elevii sunt obligați să participe la ore. La ora de educație fizică și sport elevilor li se solicită să prezinte o adeverință medicală care să arate dacă sunt apți sau nu de această oră. De ce trebuie plătită o taxă pentru a realiza o activitate gratuită garantată și impusă de către stat, cum este învățământul obligatoriu?
Vă mulțumesc pentru ajutorul și munca dumneavoastră pe acest site.
Bună ziua. Am cumpărat un pește proaspăt dintr-un hipermarket și când să-l prepar am constatat că era stricat. Am mers cu el înapoi și le-am prezentat produsul, înapoindu-mi banii pentru el. Am depus și o sesizare pentru ce s-a întâmplat, dorind să știu cum pot fi despăgubit pentru timpul pierdut, cheltuielile de transport, frustrarea pentru că n-am mai putut să mănânc produsul pentru care eu plătisem banii și pentru care îmi făcusem planuri. Nu mai am produsul în cauză deoarece el a fost restituit, dar faptul că mi s-a primit plângerea și mi s-au restituit banii reprezintă dovada mea. Ați putea, vă rog, să-mi spune-ți care sunt variantele pe care le-aș putea alege?
De ce nu este pus în aplicare un ordin judecătoresc de evacuare?

Bună ziua,

La noi în bloc s-a oprit apa rece din cauza unor datorii mari din partea unor locatari care au refuzat să plăteasca. Problema nefiind nouă, președintele a dat în judecată unul dintre datornici pentru a recupera banii. Procesul s-a încheiat în favoarea noastră pe la începutul anului 2012 printr-un ordin judecătoresc de evacuare a proprietarului restanțier, însă nu a fost pus în aplicare nici până astăzi.
Problema noastră este că nouă ni s-a oprit apa rece din cauza acestor sume, nevoiți fiind să plătim măcar o parte (30.000 lei) pentru a ne furniza din nou această utilitate. Înțeleg că, deși îmi este încălcat dreptul la utilizarea utilității pentru care eu plătesc, contractul este pe asociație și nu individual. Dar, nu înțeleg de ce, având un ordin judecătoresc de evacuare a unui locatar, acesta nu a fost pus în aplicare.

Ați putea, vă rog, să-mi spuneți, ce este de făcut în această situație? Familiile ce trăiesc în bloc nu doresc și nici nu-și permit să plătească diferența, deși, chiar cu apa oprită, oamenii au venit să-și plăteasca apa, strângându-se o parte din această sumă (30.000 lei).

Cu multă recunoștință.