Va multumesc ca existati ! Procesul de care vorbeam mai sus s-a terminat favorabil pentru toate partile. Toti au trebuit sa inteleaga ca averea mostenita trebuie impartita "frateste" . Cat priveste imobilul construit, de unul din unchi mei, nu am avut nici o pretentie si nici nu am cerut nimic pentru asta. Omul a muncit sa il faca si l-a facut pentru copii. Am considerat omeneste sa nu ma bucur de ceva ce poate s-a straduit sa faca. Eu va multumesc din suflet, saitul dv. a fost mai mult decat un ghid pentru mine, am citit, am invatat lectia, si m-am prezentat in instanta cu intampinari de nota 10 sa zic asa. Presedintele si expertul cadastral m-au intrebat daca am un avocat ascuns pe care nu doresc sa il invit la "bara" . Stiti ce regret - ca nu am raspuns ca de fapt avocatul meu sunteti VOI ! Tot binele din lume pentru toata echipa.
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Daca nu sunt prea insistenta as mai pune in discutia dv. doua intrebari legate tot de aceeasta cauza: 1. In dosar sunt 4 parati si bineanteles reclamantul. Instanta a propus incheierea unei tranzactii privind iesirea din indiviziune. Reclamantul impreuna cu trei din cei patru parati suntem de acord, unul singur refuza. Fiind ultimul termen de judecata (asa presupun nemaifiind alte probe de administrat) cum credeti ca va solutiona instanta cauza? Si a doua intrebare daca nu sunt prea insistenta - Pot cere intr-un alt dosar despagubire pentru folosirea proprietatii aflate in discutia de mai sus de patru din cei cinci mostenitori? Mii de multumiri celor care isi vor rapi din timp pentru a-mi raspunde.
Buna seara! Am un proces civil pentru iesirea din indiviziune a unei mosteniri. Desi interesele partilor au fost mari m-am descurcat fara a angaja un avocat, deoarece nu dispun de posibilitatea achitari onorariilor. Dupa 5 ani de termene, reclamantul a decedat. [i]In calitate de parat pot cere inchiderea procesului ?