avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Activitate mihaela9111

Activitate mihaela9111

Răspuns la discuția inselaciune
Am dat un avans de 5% din valoarea imobilului, respetiv 1250 euro (pret apart 25000 euro).
In contract este trecut ca promitent cumparatorul se obliga sa achite soldul ramas la acordarea creditului, fara a se preciza o data anume. In cazul in care promitent cumparatorul nu obtine creditul bancar, promitent vanzatorul se obliga sa restituie avansul de 1250 euro plus suma de 650 euro. Iar daca promitent vanzatorul se razgandeste este obligat sa restituie cumparatorului de doua ori suma primita avans.
In antecontractul respectiv era trecuta adresa exacta a imobilului,deci nu era generalizat. Am cerut un extras cf si intr-adevar apart resp a fost vandut. Am incercat pe cale amiabila sa rezolvam situatia, am luat legatura telefonic cu el, i-am trimis si o notificare prin care ii cer sa imi restituie suma si sa reziliem contractul, in caz contrar il actionez in instanta. Mi-a spus telefonic doar, ca el nu are obligatia sa imi dea nimic si e problema mea ce fac.
Discuție inselaciune
Buna seara,
Am dat un avans in scopul achizitionarii unui apartament cu un credit Prima Casa. In timp ce dosarul meu este la banca pentru a obtine un raspuns afirmativ sau negativ in ceea ce priveste creditul, am aflat ca apartamentul respectiv a fost vandut altei persoane, tot cu un credit Prima Casa. As vrea sa stiu daca acest lucru este o inselaciune sau unde poate fi incadrat.
Multumesc. Astept un raspuns.