Buna seara,
Am dat un avans in scopul achizitionarii unui apartament cu un credit Prima Casa. In timp ce dosarul meu este la banca pentru a obtine un raspuns afirmativ sau negativ in ceea ce priveste creditul, am aflat ca apartamentul respectiv a fost vandut altei persoane, tot cu un credit Prima Casa. As vrea sa stiu daca acest lucru este o inselaciune sau unde poate fi incadrat.
Multumesc. Astept un raspuns.
Asa din curiozitate personala,care a fost suma data in avans si daca puteti detalia mai in amanunt cum a procedat cel care vroia sa vanda apartamentul...
Solicitati sa va fie restituit avansul.
Aveti dreptul si la daune interese in functie de clauzele contractuale.
Nu prea pare inselaciune si ar fi bine sa rezolvati amiabil.
1) Avansul înaintat, era pur ?i simplu la modul general ?in scopul achizitionarii unui apartament cu un credit Prima Casa.? ?i nicidecum personalizat/individualizat, de exemplu : ap. 5 din blocul N, strada Veche . . . În concluzie : ar putea fi oricare alt apartament cu un credit Prima Casă.Dacă era concret personalizat/individualizat ?i vândut succesiv în la 2 proprietari etc etc ar fi putut face obiectul în?elăciunii.
Depinde de clauzele prevăzute în antecontractul de v-c în temeiul căruia s-a plătit avansul și mai ales depinde de intenția vânzătorului din momentul în care ați încheiat acel antecontract.
Pentru a fi înșelăciune trebuie să dovediți că vânzătorul avea intenția să vă ia avansul și apoi să vândă altcuiva încă din momentul în care a încheiat cu D-voastră acel antecontract.