avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune

Buna seara,
Am dat un avans in scopul achizitionarii unui apartament cu un credit Prima Casa. In timp ce dosarul meu este la banca pentru a obtine un raspuns afirmativ sau negativ in ceea ce priveste creditul, am aflat ca apartamentul respectiv a fost vandut altei persoane, tot cu un credit Prima Casa. As vrea sa stiu daca acest lucru este o inselaciune sau unde poate fi incadrat.
Multumesc. Astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 22:03, 22 Decembrie 2012
Asa din curiozitate personala,care a fost suma data in avans si daca puteti detalia mai in amanunt cum a procedat cel care vroia sa vanda apartamentul...
Depinde ce antecontract ati incheiat, ce scrie in el.
Solicitati sa va fie restituit avansul.
Aveti dreptul si la daune interese in functie de clauzele contractuale.
Nu prea pare inselaciune si ar fi bine sa rezolvati amiabil.
mihaela9111

1) Avansul înaintat, era pur ?i simplu la modul general ?in scopul achizitionarii unui apartament cu un credit Prima Casa.? ?i nicidecum personalizat/individualizat, de exemplu : ap. 5 din blocul N, strada Veche . . . În concluzie : ar putea fi oricare alt apartament cu un credit Prima Casă.Dacă era concret personalizat/individualizat ?i vândut succesiv în la 2 proprietari etc etc ar fi putut face obiectul în?elăciunii.

Ultima modificare: Joi, 20 Decembrie 2012
Gabriela Mihai, Avocat
Depinde de clauzele prevăzute în antecontractul de v-c în temeiul căruia s-a plătit avansul și mai ales depinde de intenția vânzătorului din momentul în care ați încheiat acel antecontract.

Pentru a fi înșelăciune trebuie să dovediți că vânzătorul avea intenția să vă ia avansul și apoi să vândă altcuiva încă din momentul în care a încheiat cu D-voastră acel antecontract.
Ultima modificare: Joi, 20 Decembrie 2012
Patrick_, utilizator

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare-cumparare-urgent irena_gheorghe irena_gheorghe In antecontract exista urmatoarea clauza contractuala:Daca promitentii-cumparatori nu vor obtine un raspuns afirmativ cu privire la obtinerea creditului ... (vezi toată discuția)
Actiune pentru recuperarea sumelor achitate cu titlu de avans la antecontract pactum_consulting pactum_consulting In urma cu o luna am achitat suma de 3.100 euro cu titlu de avans in vederea achizitionarii unui apartament. S-a specificat ca, contractul autentic se va ... (vezi toată discuția)
Achizitie locuinta - vanzare dubla ioana slavas ioana slavas La sfarsitul lui 2008, am platit un avans de 3000 euro, pt achiz unei locuinte in constructie, moment in care am incheiat cu vanzatorul un antecontract de ... (vezi toată discuția)