La sfarsitul lui 2008, am platit un avans de 3000 euro, pt achiz unei locuinte in constructie, moment in care am incheiat cu vanzatorul un antecontract de vanzare cumparare, in prezenta a 2 martori. Vanzatorul se angaja ca in martie 2009 sa finalizeze locuinta si sa ne-o predea pe baza proces verbal, caz in care, pana la data de 01 mai 2009, eram obligati sa achitam diferenta pana la 50000 euro. Mentionez si faptul ca in antecontract e specificat ca ne putem compartimenta la alegere apartamentul, motiv pt care am angajat un proiectant care a facut acest lucru, plus a intocmit un plan pt partea electrica, gaz si apa. Acest plan l-am predat constructorului, iar compartimentarea si racordurile s-au facut cf schitei. Pt acest serviciu, am platit proiectantului suma de 300 euro.
Distractia acum incepe. Nici pana la data prezentei, vanzatorul nu ne-a predat apartamentul , din motiv ca nu s-au finalizat lucrarile, ba mai mult decat atat, ne anunta telefonic in momentul cand il sunam ca apartamentul nostru l-a vandut altcuiva, pt ca avea nevoie de bani. Toate astea, peste antecontractul nostru.
Acum, la intalnirea cu el, ne spune ca ii pare rau, apartamentul l-a vandut altcuiva, cu care a facut contract de vanzare cumparare la notar, iar avansul nu poate sa ni-l restituie cash, ci acesta poate constitui un avans pt un alt apart pe care il mai are de vanzare, altfel pierdem cei 3000 euro. In plus, de cei 300 euro platiti proiectantului nici nu vrea sa auda, desi acest lucru l-a ajutat ffff mult la vanzarea ulterioara.
As dori sa aflu care e procedura prin care putem actiona in acest caz, pt recuperarea avansului.
Va multumesc si astept cu interes sfaturile D-voastra
Cel mai recent răspuns:
ioana slavas , utilizator
23:31, 12 August 2010