avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... achizitie locuinta - vanzare dubla
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

achizitie locuinta - vanzare dubla

La sfarsitul lui 2008, am platit un avans de 3000 euro, pt achiz unei locuinte in constructie, moment in care am incheiat cu vanzatorul un antecontract de vanzare cumparare, in prezenta a 2 martori. Vanzatorul se angaja ca in martie 2009 sa finalizeze locuinta si sa ne-o predea pe baza proces verbal, caz in care, pana la data de 01 mai 2009, eram obligati sa achitam diferenta pana la 50000 euro. Mentionez si faptul ca in antecontract e specificat ca ne putem compartimenta la alegere apartamentul, motiv pt care am angajat un proiectant care a facut acest lucru, plus a intocmit un plan pt partea electrica, gaz si apa. Acest plan l-am predat constructorului, iar compartimentarea si racordurile s-au facut cf schitei. Pt acest serviciu, am platit proiectantului suma de 300 euro.
Distractia acum incepe. Nici pana la data prezentei, vanzatorul nu ne-a predat apartamentul , din motiv ca nu s-au finalizat lucrarile, ba mai mult decat atat, ne anunta telefonic in momentul cand il sunam ca apartamentul nostru l-a vandut altcuiva, pt ca avea nevoie de bani. Toate astea, peste antecontractul nostru.
Acum, la intalnirea cu el, ne spune ca ii pare rau, apartamentul l-a vandut altcuiva, cu care a facut contract de vanzare cumparare la notar, iar avansul nu poate sa ni-l restituie cash, ci acesta poate constitui un avans pt un alt apart pe care il mai are de vanzare, altfel pierdem cei 3000 euro. In plus, de cei 300 euro platiti proiectantului nici nu vrea sa auda, desi acest lucru l-a ajutat ffff mult la vanzarea ulterioara.
As dori sa aflu care e procedura prin care putem actiona in acest caz, pt recuperarea avansului.
Va multumesc si astept cu interes sfaturile D-voastra
Cel mai recent răspuns: ioana slavas , utilizator 23:31, 12 August 2010
sunt cel putin doua tipuri de actiuni prin care puteti sa il dati in judecata.va sugerez sa va angajati un avocat.
Nu ma pricep ff bine, si tocmai de aceea as dori sa aflu daca putem avea castig de cauza in acest caz, pe baza celor expuse mai sus( respectiv sa ne recuperam avansul).
Multumesc, Ioana
aveti sanse suta la suta sa obtineti contravaloarea avansului plus cei 300 de euro plus despagubiri.
Scuze, dar nu a fost stabilita si o clauza penala in sarcina promitentului vanzator in caz de neexecutare culpabila din partea acestuia?
Intr-un antecontract de vanzare cumparare a unui imobil este prevazuta clauza prin care promitentul vanzator se obliga la plata dublul avansului primit daca din culpa sa nu se incheie in forma autentica contractul.
buna ziua. Asa ca o paranteze, ati verificat cartea funciara daca este intabulat noul proprietar? Daca nu, si pt va minte notati in cf antecontractul de vanzare-cumparare

Alte discuții în legătură

Refuz semnare contract de vanzare-cumparare DrHOOK. DrHOOK. Buna seara, Am un prieten care vinde un apartament,a facut un antecontract de vanzare-cumparare cu un cumparator care a obtinut un credit ipotecar. In ... (vezi toată discuția)
Reziliere antecontract vanzare-cumparare elicrist elicrist buna seara, Va rog. un sfat-- Cum se poate rezilia un antecontract de vanzare-cumparare apartament de catre promitenti vanzatori daca ulterior incheierii ... (vezi toată discuția)
Pot sa imi recuperez avansul ? ContSters59282 ContSters59282 ANTECONTRACT DE VANZARE CUMPARARE Intervenit intre subscrisii : I. \"XYZ\" domiciliat in ..... , si sotia \"XYZ\" cu acelasi ... (vezi toată discuția)