Buna ziua!
Va rog sa ma sfatuiti in rezolvarea urmatoarei probleme : situatia financiara a societatii la care lucrez s-a inrautatit, conducerea luand decizia de concediere colectiva, care s-a efectuat in etape. Mi s-a inmanat preavizul legal de 20 zile, iar la 5 zile de la primirea preavizului, firma a intrat in insolventa, conducerea fiind preluata de un administrator judiciar. Fiind inca in perioada preavizului, am solicitat intocmirea documentelor necesare pentru dosarul de somaj. Ca raspuns mi s-au spus urmatoarele : conducerea societatii nu mai are dreptul sa semneze documente nici macar pentru incheierea contractelor de munca, toate atributiile fiind preluate de Admin. judiciar. Admin. judiciar refuza sa emita documentele necesare pentru somaj, indrumandu-ma catre un avocat. Tinand cond de faptul ca nu mi-am primit salariile de 4 luni de zile, nu am cu ce plati un avocat pentru demersurile necesare.
Va rog sa-mi spuneti daca firma de insolventa are dreptul de a nu elibera documentele necesare somajului si documentele care atesta incheierea activitatii la societatea la care sunt angajata.
Cine trebuie sa elibereze aceste documente?
Mentionez ca in aceasta situatie suntem mai multi angajati.