avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Activitate mayashu

Activitate mayashu

Buna ziua! Permiteti-mi sa va prezint urmatorul caz: Parintii au doi copii. Unuia (copilul1) ii cumpara un apartament de la o terta persoana prin contract de vanzare cumparare si copilul1 devine proprietar deplin, parintii doar platind pretul.
Parintii vand apartamentul propriu(altul decat cel al copilului1) copilului2 prin contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere, totodata parintii rezervandu-si dreptul de uzufruct viager prin acelasi contract asupra apartamentului vandut.
1) Copilul1 poate actiona in justitie copilul2, dupa moartea parintilor, pentru nu stiu ce cauze ca acest apartament sa fie inclus in masa succesorala? Poate sa piarda copilul2 acest apartament sau sa fie nevoit sa plateasca ceva copilului1 ca urmare a acestui contract incheiat intre copilul2 si parinti?
2) Parintii care si-au rezervat dreptul de uzufruct viager pot veni sa locuiasca oricand cu copilul2, chiar daca parintii si copilul2 nu pot coabita in liniste?
3) Este copilul2, in urma acestui contract incheiat cu parintii, proprietarul acestui apartament? Poate copilul2 sa ipotecheze acest apartament fara consimtamantul/semnatura/incuviintarea parintilor?
Va multumesc!