Bunica maternă a divorțat,in urma căsătoriei rezultând 2 fete.Bunica s-a recăsătorit cu un alt bărbat,la data căsătoriei având un teren pe care ridicase o casa cu doua camere.Impreuna cu noul soț a mai construit o camera și o magazie lipita casei.Bunica a decedat,după ea la 4 luni a murit și bunicul meu vitreg.Cum se face partajul succesoral având în vedere că el era soț supravietuitor dar bunica având casa înainte de căsătorie și descendenți de gradul 1?Mentionez că bunicul vitreg avea și el 5 copii ,rămânând văduv în tinerețe.Ei nu au avut copii împreună.
La decesul sotului meu,neavand copii, pe certificatul de mostenire au fost trecuti parintii si surorile lui.Am convenit sa le dau un bun imobil si o suma de bani;din aceasta suma intentionez sa scad cheltuieleile de intretinere ale bunurilor mobile,cota lor parte,de la decesul sotului meu pana la data partajului,este normal?Intrebarea este daca sunt obligati sa accepte acest lucru,deoarece sunt f refractari si vor sa obtina o suma cat mai mare.Daca nu faceam succesiunea dupa decesul sotului si parintii mureau,se facea succesiunea de la data decesului sotului sau la decesul parintilor?Va multumesc.
M-am casatorit in urma cu 15 ani si am luat numele sotului.Sotul meu a decedat,vreau sa ma recasatoresc dar sa pastrez numele primului meu sot,se poate?Multumesc