La decesul sotului meu,neavand copii, pe certificatul de mostenire au fost trecuti parintii si surorile lui.Am convenit sa le dau un bun imobil si o suma de bani;din aceasta suma intentionez sa scad cheltuieleile de intretinere ale bunurilor mobile,cota lor parte,de la decesul sotului meu pana la data partajului,este normal?Intrebarea este daca sunt obligati sa accepte acest lucru,deoarece sunt f refractari si vor sa obtina o suma cat mai mare.Daca nu faceam succesiunea dupa decesul sotului si parintii mureau,se facea succesiunea de la data decesului sotului sau la decesul parintilor?Va multumesc.
Cautati sa ajungeti la intelegere, altfel veti iesi din indiviziune in instanta. Propuneti-le cum doriti sa impartiti, dati explicatii privind cheltuielile si poate ajungeti la un consens, cum nu sunt obligati sa accepte propunerea dvs, in caz de neintelegere ajungeti in instanta. Ce care cere partajul, va achita si taxa de timbru de 3 % din valoarea bunurilor de impartit.
Succesiunile se deschid prin moarte si se dezbat in ordinea deceselor. Daca ati fi dezbatut succesiunea dupa sot dupa moartea parintilor lui, dvs tot atat ati fi mostenit.
Taxa de succesiune
liveomars
Buna ziua!
Care este procedura legala pentru taxa de succesiune in urma decesului mamei, mostenitori sunt: sotia si 2 copii.
Tatal vrea ca copiii sa renunte ... (vezi toată discuția)