avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

La decesul sotului meu,neavand copii, pe certificatul de mostenire au fost trecuti parintii si surorile lui.Am convenit sa le dau un bun imobil si o suma de bani;din aceasta suma intentionez sa scad cheltuieleile de intretinere ale bunurilor mobile,cota lor parte,de la decesul sotului meu pana la data partajului,este normal?Intrebarea este daca sunt obligati sa accepte acest lucru,deoarece sunt f refractari si vor sa obtina o suma cat mai mare.Daca nu faceam succesiunea dupa decesul sotului si parintii mureau,se facea succesiunea de la data decesului sotului sau la decesul parintilor?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Soledad719 , utilizator 23:14, 24 Decembrie 2012
Cautati sa ajungeti la intelegere, altfel veti iesi din indiviziune in instanta. Propuneti-le cum doriti sa impartiti, dati explicatii privind cheltuielile si poate ajungeti la un consens, cum nu sunt obligati sa accepte propunerea dvs, in caz de neintelegere ajungeti in instanta. Ce care cere partajul, va achita si taxa de timbru de 3 % din valoarea bunurilor de impartit.

Succesiunile se deschid prin moarte si se dezbat in ordinea deceselor. Daca ati fi dezbatut succesiunea dupa sot dupa moartea parintilor lui, dvs tot atat ati fi mostenit.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de succesiune liveomars liveomars Buna ziua! Care este procedura legala pentru taxa de succesiune in urma decesului mamei, mostenitori sunt: sotia si 2 copii. Tatal vrea ca copiii sa renunte ... (vezi toată discuția)
Succesiune si iesire din indiviziune vioalex vioalex Buna ziua,tatal meu a decedat acum 7 ani si in urma decesului nu s-a deschis succesiunea dupa tatal meu,mostenitorii fiind :mama si doi copii ;sora mea si ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire MariusD@1984 MariusD@1984 Buna ziua Nu stiu cum sa procedez in urmatoarea situatie: In urma decesului bunicului meu a ramas ca mostenire o casa batraneasca de la tara impreuna cu ... (vezi toată discuția)