Buna ziua! Am o intrebare. Mi-a fost anulat permisul pentru conducerea sub influenta alcoolului. Anul aceasta pe 19 decembrie fac 1 an de la intrarea deciziei judecatoresti definitive. Intrebarea mea este: Pot sa fac dosarul inainte de aceasta data sau macar sa ma programez mai devreme pentru a da traseul imediat dupa data de 19 decembrie si intre timp sa dau sala pentru ca am inteles ca acuma se programeaza dupa 2-3 luni ca sa dai traseul. Daca am avut toate categoriile, pot sa le redobandesc o data pe toate sau esalonat ?Pentru redobandire se mai plateste scoala de soferi sau se cumpara ore pentru acomodare pe masina de examen? Astept un raspuns. Va multumesc anticipat !
Buna ziua, as dori si eu un sfat: dupa 2 ani de judecata (1 an judecata de drept si 1 an recurs) am obtinut recalcularea retroactiva a alcoolemiei unde mi-a iesit 0,65%0 dar conform primei mele declaratii de la politie mi-a iesit 1,60%0 .Sentinta data a fost de 1 an inchisoare cu suspendare conf. art.81 C.P. stabilind un termen de incercare de 3 ani.In hotarare mai scrie: ,,pe durata prev. de art. 71 C.P. interzice inculpatului exercitarea drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a-II-a si lit.b. C.P. In baza art.71 C.P. pe durata suspendarii executarii pedepsei inchisorii ,se supenda si executarea pedepsei accesorii,, Intrebarea mea este dupa CAT TIMP pot sa-mi recapat carnetul fiind sofer profesionist cu toate gradele? trebuie sa fac scoala de soferi sau dau sa examen fara ? Sunt familist si am 1 copil in intretinere.Pot sa dau de carnet dupa 6 LUNI sau trebuie sa astept CAT? va multumesc anticipat !