amvirdan a scris:
aud des expresia: "nu mi se pare corect".
Sunt de acord cu asta: dar este legal.
Trebuie si dumneavoatra sa considerati ca este corect ceea ce este legal.
Bineinteles, dar conform carei legi ?
Observ ca a trecut mai bine de un an de zile si n-am primit niciun raspuns concret la nelamuririle mele, doar citate dintr-o lege care nu ma afecteaza, deoarece nu avem o asociatie de proprietari legal constituita. Desi am solicitat organizarea unei sedinte cu toti locatarii, nu s-a facut nimic, problemele au ramas aceleasi, unele s-au acutizat, activitatea blocului, cu toate situatiile aparute, se desfasoara dupa bunul plac al conducerii, in schimb mi se cer bani pentru orice cheltuieli pe care le considera EI necesare, fara sa intrebe pe nimeni, fara nicio explicatie, niciun tabel, nicio semnatura. Am sperat sa gasesc aici un ajutor, dar se pare ca nu are nimeni un raspuns.
Multumesc mult pentru raspunsul prompt, am citit si eu acel articol din HG, dar nu mi se pare corect, ar trebui sa se ia in considerare faptul ca o singura persoana, deci un singur venit pentru cheltuielile unui apartament, plateste aceeasi suma pentru cheltuielile comune ca cei care au 4 sau 5 salarii intr-un apartament! Daca se strica liftul, eu, care-l folosesc de doua ori pe zi, platesc la fel ca cei care merg de 5 x 2 cu el! La fel si cu celelalte cheltuieli, e foarte mare diferenta, la 5 salarii, dupa plata cheltuielilor, mai raman 4 salarii jumate, la o pensie minima, abia raman cu jumatate!
In ceea ce priveste reparatiile nerezolvate pentru probleme care prezinta un potential risc de incendiu, eu am anuntat administratorul si am solicitat remedierea situatiei, dar nu s-a luat nicio masura, atunci ma intreb de ce ar trebui sa platesc si eu eventualele penalizari, cand nu depinde de mine aceasta problema? Cred ca ar trebui modificat ceva la aceasta lege, care mi se pare discriminatorie.
Am mai multe intrebari referitoare la cheltuielile pentru diferite reparatii ale blocului: cum se imparte suma totala, pe locatar sau pe apartament? Cine stabileste necesitatea efectuarii unor reparatii? Nu trebuie cerut acordul tuturor locatarilor, pe baza de tabel, cu semnatura ? Daca un locatar sesizeaza o problema a blocului, care necesita rezolvare urgenta, iar administratia nu ia nicio masura in acest sens, cine plateste eventuala amenda pentru nerespectarea legii?
Multumesc pentru raspuns, inseamna ca suntem in aceeasi ceata, desi, pana la urma, tot ei au dreptate, cei care ne iau banii. Imi pun intrebarea, logica, dupa parerea mea: daca plata asigurarilor de sanatate inseamna gratuitate la unele servicii medicale, cand am nevoie de un medicament, iau doua, pentru ca platesc in doua locuri, sau iau doua injectii in loc de una ?!
Intr-un articol publicat intr-un ziar local, am gasit urmatoarea informatie:
În atenţia persoanelor fizice care realizează venituri din activităţi independente
Începând cu data de 1 iulie 2012, competenţa de administrare a contribuţiilor sociale obligatorii datorate de persoanele fizice care realizeaza venituri din activităţi independente şi alte venituri, revine Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
Casa de Pensii Sibiu şi Casa de Sănătate Sibiu vor preda Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a judeţului SIbiu, în vederea colectării, creanţele reprezentând contribuţiile de asigurări sociale şi contribuţiile de asigurări sociale de sănătate datorate de persoanele fizice, stabilite şi neachitate până la 30 iunie 2012.
La nivelul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a judeţului Sibiu, contribuţiile de asigurări sociale (CAS) şi contribuţiile de asigurări sociale de sănătate (CASS) datorate de persoanele fizice vor fi achitate la unităţile Trezoreriei statului din cadrul administraţiilor finanţelor publice teritoriale în raza cărora îşi au domiciliul contribuabilii, persoane fizice.
De la data de 1 iulie 2012, declararea veniturilor care reprezintă baza lunară de calcul a contribuţiilor sociale se realizează prin depunerea unei declaraţii privind venitul asigurat la sistemul public de pensii, precum şi a declaraţiei de venit estimat şi a declaraţiei privind venitul realizat, pentru contribuţiile de asigurări sociale de sănătate se face la administraţiile finanţelor publice în a cărui rază teritorială îşi au domiciliul contribuabilii, persoane fizice.
Deci, ce sa inteleg de aici ?
maribella a scris:
As vrea sa stiu daca, in calitate de traducator autorizat, trebuie sa platesc si la casa de sanatate, pe langa impozitul platit la Finante.
Se pare ca nimeni nu stie sa ma lamureasca cu privire la acest subiect.
As vrea sa stiu daca, in calitate de traducator autorizat, trebuie sa platesc si la casa de sanatate, pe langa impozitul platit la Finante.