againstPAS a scris:
Dati din proprie initiativa daca aveti cum acesti bani in plus pentru a evita procesul si eventualele cheltuieli de judecata.
Da as fi vrut dar din pacate ea a facut acest pas fara sa ma anunte in prealabil....oricum nu am tinut niciodata cont de aceasta suma...........nu stiu ce vrea sa demonstreze cu acest lucru dar voi lasa instanta sa hotareasca ce si cum..
16,66% inseamna cca 177 lei din 1065 cat este salariul meu net ,prin urmare ar fi vorba doar de 11 lei in plus. Multumesc pentru lamuriri.
multumesc pentru raspuns.
Buna ziua. Am primit o instiintare de la tribunalul din Hunedoara (fostul domiciliu) din partea fostei sotii, pentru marirea pensiei alimentare a minorului rezultat din aceasta casatorie. Ea doreste marirea de la 166 lei la alta suma in raport cu salariul minim pe economie. De asemenea mentioneaza ca doreste judecarea in lipsa,(domiciliul meu actual fiind la constanta). Momentan lucrez pe salariul minim pe economie m am recasatorit si mai am inca un copil legitim cu actuala sotie plus inca un minor dintr-o casatorie anterioara a sotiei mele. Toti sunt in intretinerea mea. Ce acte contine acea inaintare pe trebuie sa o trimit, deoarece nu inteleg mare lucru .? Si cum sa fac sa demonstrez ca si celalalt copil al sotiei este in intretinerea mea astfel incat sa hotareasca instanta daca accepta aceasta cerere sau nu.Iar daca accepta cu cat ar putea sa o mareasca. Multumesc!
Multumesc frumos pentru confirmare.
Buna ziua!Am un copil minor rezultat dintr-o casatorie anterioara , in varsta de 14 ani. In sentinta civila definitiva ,s-a mentionat ca , minorul, imi este incredintat spre crestere si educare deoarece tatal biologic, a renuntat la orice fel de pretentii asupra copilului. Intrebarea mea este :mai am nevoie de procura de la el ,in cazul in care vreau sa plec din tara cu minorul? Mentionez ca am intentat si o plangere pentru neplata pensiei alimentare (timp de 6 ani) . Multumesc.
multumesc mult pentru raspuns,stiam de executor deja,dar intelesesem ceva si despre o plangere pe care o pot face la sectia de politie de care apartin sau chiar la sectia de politie de care apartine el,acolo stiti cumva cum trebuie sa procedez,ma gandeam ca asta il va speria mai tare pentru inceput si abia apoi as fi recurs la executor:) si daca stiti cam cat este onorariul unui executor in asemenea situatii mi ar fi de un real folos.
In anul 2007 prin sentinta nr. 1152/c s-a stabilit o pensie alimentara lunara in val. de95 ron de plata cu incepere din luna mai 2007 pensie ce a fost platita numai pana la data de 22/08/2010 , de atunci si pana in prezent nu a mai platit niciun leu - va rog sa-mi spuneti ce cale trebuie sa urmez pentru a-l obliga sa plateasca.
Mentionez ca in momentul de fata locuieste in comuna Insuratei jud Braila ., nu are loc de munca( desi munceste cu contract din cate stiu eu ,periodic in alte tari), este casatorit legal , nu are alti copii bilogici. Sper ca am reusit mai pe scurt si mai la obiect sa va expun cazul.Intrebarea mea este cum pot sa-l oblig sa plateasca suma restanta.Mentionez ca nu-i stiu exact adresa intreaga
Buna ziua,am si eu o problema ,am divortat de primul sot acum 5 ani de zile,pensia alimentara s a stabilit la 99 ron pentru ca nu avea servici si asa a si ramas,in 5 ani de zile a platit pensia alimentara mai mult fortat circa 20-22 luni ,niciodata nu a platit la timp,mereu a amanat cate 2 3 luni de zile.Acum a ramas in urma cu plata pensiei foarte mult,alta problema ar fi ca nu a venit sa si vada copilul de 5 ani de zile,fiind el cel care a parasit domiciliul( s a incurcat cu niste camatari si apoi a fugit amanetand absolut tot ce era de valoare din casa,au,r telefoane,televizor) pe atunci copilul avea doar 1 an si jumatate,dar am reusit sa divortez abia dupa 3 ani jumatate,divortul s a pronuntat in lipsa lui,avand ca dovada doar o scrisoare in care acesta isi dadea acordul pentru divort si specifica ca nu are nici o pretentie asupra copilului.stampilata si cu adresa unde statea atunci.Intre timp m am recasatorit,copilul implineste 10 ani deja si sufera foarte mult cand vorbeste la telefon cu tatal biologic pentru ca acesta il amageste mereu si il minte in legatura cu bani cadouri si asa mai departe.Acum ii inchid telefonul ca sa nu mi mai faca baietelul sa sufere. Situatia mea financiara nu mi permite sa mi angajez un avocat ca sa il pot da in judecata,iar el munceste la negru in Franta si s a recasatorit intre timp in Romania.Tare mult as vrea sa rezolv aceasta situatie,mi as dori chiar sa i schimb numele copilului,dar mai intai as dorii sa ma indrumati si pe mine,in afara de tribunal unde nu mi permit sa ajung ce pot face spre a l obliga sa plateasca pensia alimentara integrala si eventual si o marire a pensiei la 160 ron macar? Va rog tare mult sa ma ajutati,poate sunt incoerenta ,daca aveti nelamuriri va rog sa ma intrebati si va mai dau detalii.Multumesc