Buna ziua,am si eu o problema ,am divortat de primul sot acum 5 ani de zile,pensia alimentara s a stabilit la 99 ron pentru ca nu avea servici si asa a si ramas,in 5 ani de zile a platit pensia alimentara mai mult fortat circa 20-22 luni ,niciodata nu a platit la timp,mereu a amanat cate 2 3 luni de zile.Acum a ramas in urma cu plata pensiei foarte mult,alta problema ar fi ca nu a venit sa si vada copilul de 5 ani de zile,fiind el cel care a parasit domiciliul( s a incurcat cu niste camatari si apoi a fugit amanetand absolut tot ce era de valoare din casa,au,r telefoane,televizor) pe atunci copilul avea doar 1 an si jumatate,dar am reusit sa divortez abia dupa 3 ani jumatate,divortul s a pronuntat in lipsa lui,avand ca dovada doar o scrisoare in care acesta isi dadea acordul pentru divort si specifica ca nu are nici o pretentie asupra copilului.stampilata si cu adresa unde statea atunci.Intre timp m am recasatorit,copilul implineste 10 ani deja si sufera foarte mult cand vorbeste la telefon cu tatal biologic pentru ca acesta il amageste mereu si il minte in legatura cu bani cadouri si asa mai departe.Acum ii inchid telefonul ca sa nu mi mai faca baietelul sa sufere. Situatia mea financiara nu mi permite sa mi angajez un avocat ca sa il pot da in judecata,iar el munceste la negru in Franta si s a recasatorit intre timp in Romania.Tare mult as vrea sa rezolv aceasta situatie,mi as dori chiar sa i schimb numele copilului,dar mai intai as dorii sa ma indrumati si pe mine,in afara de tribunal unde nu mi permit sa ajung ce pot face spre a l obliga sa plateasca pensia alimentara integrala si eventual si o marire a pensiei la 160 ron macar? Va rog tare mult sa ma ajutati,poate sunt incoerenta ,daca aveti nelamuriri va rog sa ma intrebati si va mai dau detalii.Multumesc
Cel mai recent răspuns:
gi-jane2 , moderator
18:45, 4 Ianuarie 2013