avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Actionare in judecata pentru neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Actionare in judecata pentru neplata pensiei alimentare

Sora mea e divortata din 2012 iar fostul sot are sa ii plateasca pensia alimentara pentru un copil 135 lei pe luna din 01.08. 2012. Adica de la pronuntarea divortului nu i'a platit nimic. Ce acte si ce suma sunt necesare pentru darea in judecata sa ii plateasca pensia alimentara si daca ii da si din urma. Mentionez ca el este recasatorit si mai are un copil cu actuala sotie. la ora actuala el nu este in tara.
Cel mai recent răspuns: Adelina Dumitru , Avocat 18:09, 9 Aprilie 2014
Buna ziua!In cazul in care s-a stabilit in sarcina fostului sot obligatia de a plati o pensie de intretinere in cuantum de 135 lei trebuie doar sa definitivati respectiva sentinta si cu ea sa mergeti la un executor judecatoresc ca sa-l executati silit.Trebuie sa platiti un timbru si un avans onorariu executor judecatoresc care difera de la un expert la altul.Eu spun totusi sa incercati prima data pe cale amiabila sa rezolvati problema si sa-i solicitati sa plateasca spunandu-i ca altfel o sa-l executati silit.Se poate face si plangere penala pentru abandon de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot proceda? NejnecM NejnecM Buna seara am o fetita de 9 ani , sunt divortata de tatal ei biologic, El lunar are de dat o penise alimentara plus alocatia de la stat(inca vine tot la el ... (vezi toată discuția)
Cum sa dau in judecata pentru pensie alimentara ioanaalexa ioanaalexa buna.ma numesc corina si mam casatorit in 2008.in 2011 am divortat,sotul neprezentandu-se la nici un termen.in urma casatoriei a rezultat un minor..acum avand ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentară Mamica27 Mamica27 Bună seara!Am divorțat anul acesta și am obținut custodia copilului,iar fostul soț trebuia să plătească o pensie alimentară 1/4 din minim pe ... (vezi toată discuția)