avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot proceda?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot proceda?

Buna seara am o fetita de 9 ani , sunt divortata de tatal ei biologic, El lunar are de dat o penise alimentara plus alocatia de la stat(inca vine tot la el )
, iar de 4 luni nu a mai dat nimic , nici macar alocatia ei , eu sunt recasatorita si doresc ca sa pot trece fata pe numele actualului sot avand in vedere ca fostul sot nu respecta ce a decis Judecatorul , intrebarea mea este cum pot proceda sa pot lua paternitatea (sau cum se spune)asa pot lua alocatia la mine si nici fostul sot nu va mai fii obligat sa plateasca aceea pensie . Va rog sa imi spuneti cu ce pot incepe , demersurile si daca pot obtine . ( citez: cu fostul sot am ramas intr-o prietenie pentru fata mea , dar de multe ori am lasat de la mine cand acesta "uita" sa plateasca , de data asta numai doresc de anul trecut din luna octombrie nu a mai platit ).Multumesc
Cel mai recent răspuns: NejnecM , utilizator 17:26, 25 Ianuarie 2020
Ca să-i schimbaţi numele fetei, soţul dvs. trebuie să adopte pe fetiţă. Ca să o poate adopta, fostul dvs. soţ trebuie să accepte adopţia. dacă el nu vrea, nu puteţi schimba numele fetei.
Pensia alimentară este dreptul copilului, dacă tatăl nu plăteşte, puteţi să-l executaţi silit, dacă are venit sau bunuri.
CRezolvaţi cu tatăl fetiţei.
Buna seara,
1. Schimbarea tatalui minorei se poate face doar prin adoptie pe care sa o admita (sa fie deacord) si actualul sot si tatal biologic.
2. Adresati-va unui executor judecatoresc pentru alocatie si pensie.
Puteti sa formulati si plangere penala.
Multumesc frumos pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - schimbare nume minor mamaana2016 mamaana2016 sunt despartita de tatal fetitei mele de trei ani ..fetita locuieste la mine si am optinut prin tribunal ca tatal ei s o poata vedea doar in prezenta mea la ... (vezi toată discuția)
Trecerea copilului pe numele sotului actual ela_mia07 ela_mia07 Buna ziua!Am o fetita de 13 ani si as dori sa stiu cum trebuie sa procedez ptr.a trece fetita pe numele actualului sot.mentionez ca pe certificatul de nastere ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui de familie al uni minor după divort Mni1992 Mni1992 Bună ziua am și eu o întrebare sunt divorțată de fostul soț de 4 ani, avem o fetita care acuma are 5 ani și as vrea sa o trec pe numele meu de fata sau ... (vezi toată discuția)