avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum sa dau in judecata pentru pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum sa dau in judecata pentru pensie alimentara

buna.ma numesc corina si mam casatorit in 2008.in 2011 am divortat,sotul neprezentandu-se la nici un termen.in urma casatoriei a rezultat un minor..acum avand 3 ani jumatate.instanta a hotarat pensie pt fostul sot 160 ron,iar mie tutela excesiva.atunci fiind fustrata ca fugise cu nana de botez a baiatului nu am mai vrut sa stiu nik de el.intre timp mam recasatorit....greutatile au crescut...vreau sa-mi plateasca pensia intrucat mi-e greu cu banii,copilul la gradinita iar actualul sot il iubeste...da financiar nu prea "are de unde".mentionez ca fostul sot nu mia platit nik si nu mai stiu nik de el de cand nea abandonat,el avea buletinul de tulcea noi fiind in iasi sii ii expira anul asta in iunie...cica sta la cumatra intr-un sat de pe langa iasi...
unde sa ma adresez sa il dau in judecata pt pensie alimentara?imi va da si retro?ma ajunge mult?imi trebuie neaparat un avocat?ca la un consilier nu ma duc ca dau bani si dak nu se prezinta?
si alta intrebare este dak il pot infia fara semnatura lui sa il trec pe numele meu si a acualului sotsi cum sa procedez
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:03, 22 Noiembrie 2013
Apelati la un executor judecatoresc sa-i puna poprire pe salariu sa recuperati pensia din 2011 pana in prezent.
Adresati-va si judecatoriei pt a cere recalcularea pensiei raportat la veniturile lui actuale, cererea o depuneti la judecatoria pe raza careia va aflati dvs domiciliul, il veti cita la Tulcea.
Actualul sot nu il poate adopta fara acordul tatalui.

Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
aveti idee,sau estimativ la ce bani ma ajunge?sa stiu dak am posibilitatisa incep demersurile.....si inca ceva nu stiu dak lucreaza....si nu am nici adresa unde sta el....cum pot da de el?
cu instanta nu folosesc nik nu?doar cu un avocat sau executoriu?
In instanta depuneti cerere pt recalcularea pensiei, nu va trebuie avocat neaparat, iar taxa de timbru e 20 de lei. Il citati acolo unde stiti ca are domiciliu in buletin, nu va apucati acum sa insirati posibilele neamuri pe la care sta. Daca se dovedeste ca nu locuieste acolo, veti cere incuviintare de la instanta sa il citati prin mica publicitate.
Pt ca nu stiti unde lucreaza si daca nu se va prezenta pt a aduce adeverinta de venit, pensia se va stabili raportat la salariul minim pe economie, ar veni 200 de lei.

Pt executarea lui silita, va trebui sa dati ceva bani executorului, sa avansati macar cheltuielile, intrebati cat costa, banii ii veti recupera ( teoretic) tot de la debitor.
:ban:Incercati va rog, sa scrieti cu " c"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara sobeccorina sobeccorina buna ziua.am divortat din 2011,in urma divortului mi-a dat tutele exclusiva a minorului,urmand ca tatal sa plateasca pensie alimentara de 160 ron.nu a platit ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara crystyna80 crystyna80 Buna tuturor,am si eu o intrebare la care nu am raspuns si sper ca cineva de aici sa ma ajute.Acum 10 ani l-am dat in judecata pe tatal copilului meu(nefiind ... (vezi toată discuția)
Adoptie in familie, acordul tatalui biologic e necesar ? ioanaroxana2013 ioanaroxana2013 buna seara.am si eu o nelamurire.....m-am casatorit in 2008 si am divortat in 2010..in urma acestei casatorii a rezultat un minor.am inaintat divort ca fostul ... (vezi toată discuția)