Buna tuturor,am si eu o intrebare la care nu am raspuns si sper ca cineva de aici sa ma ajute.Acum 10 ani l-am dat in judecata pe tatal copilului meu(nefiind casatoriti)si s-a hotarat prin lege pensia alimentara.Inainte de a primi hotararea din Tribunal EL s-a mutat de la domiciliu.Am fost la Politie(din IASI ,atunci acolo locuiam)si mi s-a spus ca ei nu pot face nimic pentru mine sa-l caute ca sa-l traga la raspundere ,ci sa-l caut eu si sa le dau adresa ,apoi ei il ridica.Bineinteles ca eu nu am putut sa-l urmaresc,deoarece eram singura cu 1 copil mic de crescut.Acum sunt casatorita si locuiesc in Borsec,jud.Harghita.Unde sa ma adresez sa-l caut ,sa-l pot gasi?
incercati initial la evidenta populatiei .
pt neplata pensiei alimentare , il puteti acuza de savarsirea infractiunii de abandon de familie . aceasta infr se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda.
va trebui sa depuneti plangere prealabila la politie.
depun plangere aici la politia din Borsec(unde stau momentan sau la Iasi unde-l poate gasi)?evidenta populatiei din Iasi?acolo unde sta?eu merg la Evidenta Populatiei ,dar ei sunt in drepturi sa-mi dea astfel de informatii confidentiale?dace EL inca nu are alta mutatie pe buletin decat cea veche ,de unde s-a mutat?
daca domnul in cauza nu si-a schimbat adresa din buletin , puteti face plangere penala indicand acea adresa.
spuneti ca aceea este ultima adresa cunoscuta de catre dvs .
iar la evidenta populatiei ar trebui sa va dea date privind adresa sa actuala.
mai am 1 intrebare:daca EL nu are de unde sa-mi plateasca acesti bani;fie din urma sau actual,implicit pana la 18 ani ai copiului ce se intampla?am inteles ca este arestat in caz contrat ,dar cu suma datorata pentru copil cum ramane?