avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna tuturor,am si eu o intrebare la care nu am raspuns si sper ca cineva de aici sa ma ajute.Acum 10 ani l-am dat in judecata pe tatal copilului meu(nefiind casatoriti)si s-a hotarat prin lege pensia alimentara.Inainte de a primi hotararea din Tribunal EL s-a mutat de la domiciliu.Am fost la Politie(din IASI ,atunci acolo locuiam)si mi s-a spus ca ei nu pot face nimic pentru mine sa-l caute ca sa-l traga la raspundere ,ci sa-l caut eu si sa le dau adresa ,apoi ei il ridica.Bineinteles ca eu nu am putut sa-l urmaresc,deoarece eram singura cu 1 copil mic de crescut.Acum sunt casatorita si locuiesc in Borsec,jud.Harghita.Unde sa ma adresez sa-l caut ,sa-l pot gasi?
Cel mai recent răspuns: crystyna80 , utilizator 14:23, 12 Octombrie 2009
incercati initial la evidenta populatiei .
pt neplata pensiei alimentare , il puteti acuza de savarsirea infractiunii de abandon de familie . aceasta infr se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda.
va trebui sa depuneti plangere prealabila la politie.
depun plangere aici la politia din Borsec(unde stau momentan sau la Iasi unde-l poate gasi)?evidenta populatiei din Iasi?acolo unde sta?eu merg la Evidenta Populatiei ,dar ei sunt in drepturi sa-mi dea astfel de informatii confidentiale?dace EL inca nu are alta mutatie pe buletin decat cea veche ,de unde s-a mutat?
daca domnul in cauza nu si-a schimbat adresa din buletin , puteti face plangere penala indicand acea adresa.
spuneti ca aceea este ultima adresa cunoscuta de catre dvs .

iar la evidenta populatiei ar trebui sa va dea date privind adresa sa actuala.
Multumesc pentru lamuriri
mai am 1 intrebare:daca EL nu are de unde sa-mi plateasca acesti bani;fie din urma sau actual,implicit pana la 18 ani ai copiului ce se intampla?am inteles ca este arestat in caz contrat ,dar cu suma datorata pentru copil cum ramane?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie la protectia copilului ContSters437074 ContSters437074 Buna seara! Sunt reclamată cum ca las copilul noaptea singur în casa (eu lucrând numai sch 3) că este neîngrijit,lipseste de la scoala etc.Nimic nu este ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- pensie intretinere copil inainte de pronuntarea divortului monadan monadan Buna seara Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: - dupa o casatorie de 15 ani, sotul meu are o aventura cu o d-ra mai tanara decat el cu 20 ... (vezi toată discuția)
Plata pensie intretinere marcu carmen marcu carmen Printr-o sentinta civila mi s-a stabilit pensie de intretinere minor. De 6 luni, fostul meu sot nu a mai virat aceasta obligatie si am depus plangere la ... (vezi toată discuția)