avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nelamurire- pensie intretinere copil inainte de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nelamurire- pensie intretinere copil inainte de pronuntarea divortului

Buna seara
Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema:
- dupa o casatorie de 15 ani, sotul meu are o aventura cu o d-ra mai tanara decat el cu 20 de ani si s-a mutat impreuna cu aceasta;
- de 4 luni de cand s-a mutat nu mai dat nici un leu pt fetita noastra de 9 ani, decat sporadic cate 100 lei (2-3 ori pe luna)si zilele acestea am primit si citatia pt divort.
- as vrea sa stiu daca daca pe perioada divortului pot face ceva , pe cale legala, sa-si achita obligatiile fata de copil? mentionez ca si eu lucrez dar nu e normal ca el sa uite de copil
- trebuie sa fac o plangere si s-o duc la sediul politiei din localitatea unde locuiesc? din pacate , nu stiu unde s-a mutat iar la adresa de pe buletinul lui, nu locuieste nimeni.

multumesc mult si apreciez orice raspuns pe care ati putea sa mi-l dati.
Ultima modificare: Duminică, 16 Decembrie 2012
monadan, utilizator
Cel mai recent răspuns: monadan , utilizator 10:07, 17 Decembrie 2012
puteti sa-l dati in judecata pt pensie de intretinere si asta se judeca rapid. aratati ca fetita se afla cu dvs, ca acesta de mai multe luni a parasit domiciliul. mentionati locul de munca al acestuia. citatia o va primi la serviciu. mentionati si ca la adresa de dom acesta nu mai locuieste. ... banuiesc ca oricum nu intentioneaza sa ia copilul la dansul. cererea pt pensie intretinere este scutita de taxa de timbru. aveti dp la 25% daca nu mai are alte pers in intretinere. cautati model pe net si depuneti repede la judecatorie.
multumesc mult pt raspuns....problema e ca este administrator la o firma si nu stiu cum se calculeaza pensia de intretinere in acest caz....firma merge f bine si el are cheltuieli exorbitante si masina scumpa, dar mi-a zis raspicat ca va face in asa fel incat veniturile sa fie 0 si sa nu plateasca nimic pt copil....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Si-a parasit familia ContSters325926 ContSters325926 prietena mea a fost parasita de sotul ei(el s-a mutat cu amanta)ea locuieste acum in casa socrilor cu copiii(locuieste cu socrul si cu o cumnata)..idea este ca ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara este obligatorie? KE1234 KE1234 Buna. Sunt divortata de un an si sase luni, sentinta definitiva si irevocabila. Domiciliul fetitei minore a fost stabilit la tata. Precizez ca in realitate sta ... (vezi toată discuția)
Probleme cu minor Raluca0606 Raluca0606 Cum pot obliga tata la plata pensiei alimentare dacă e plecat din tara și nu știu unde locuiește, adresa fixa, am câștigat în instanta, și recursul are ... (vezi toată discuția)