Bună seara, mulțumesc pt răspuns, s-a fixat pensia alimentara după venitul din UK, s-a stabilit 1.000 lei, a făcut recurs pt diminuare pt ca i-a dat demisia și sa mutat pt a i-se pierde urma, am câștigat recursul, a rămas aceeași suma dar a durat 2 ani pana mi-a venit decizia finala, exagerat de mult timp, făcut reclamații la instanta, nu se mai găsea dosarul, cică s-a pierdut, inacceptabil asa ceva. Deci a durat peste 3 ani, în august au fost 4 ani de când am băgat la divorț de atunci el trebuia sa plătească. Avocatul nu face nimic, plătesc "n" dosare, am cerut și ordin prezidențial pt a putea scoate fetita din tara, soțul meu actual trăiește în alta tara, e inuman sa stam separați mai ales ca avem și un bebe împreună. Cred ca voi schimba avocatul, nu face nimic. Nu mi se pare corect sa-se prescrie pensia alimentara din urma când din cauza instantei a durat atât sa am o decizie finala, peste 3 ani. Ce ma sfătuiți? Sa schimb avocatul cu unul mai dur, sa mergem pe penal? Abandon de familie pt fetita? Mai exista ceva? Cineva? Să-l caute în străinătate, să-l găsească, sa fie tras la răspundere, instanta a cerut ambasadei din UK inf dar nici un răspuns.
Geanina DRIAN a scris:
cu privire la pensia de intretinere, adresati-va unui executor judecatoresc.
sumele mai vechi de 3 ani sunt prescrise.