avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Scoatere copil din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Scoatere copil din tara

Buna ziua! Am o fetita de 11 ani si am custodie comuna cu fostul sot. Fata locuieste cu mama mea de la 10 luni,iar eu locuiesc si muncesc legal in UK,impreuna cu actualul sot. Din vara vreau sa iau fata sa studieze si sa locuiasca cu mine. Daca fostul sot nu este de acord sa imi dea acordul,va rog sa-mi spuneti ce am de facut.
Cel mai recent răspuns: UnParinte , utilizator 17:44, 1 Februarie 2016
Trebuie sa solicitati instantei stabilirea domiciliului fetitei la dumneavoastra, in Uk
Buna ziua,
Va puteti adresa instantei pentru pronuntarea unei sentinte care sa tina loc de acord al sotului.
In cazul in care tatal fetitei nu este de acord cu solicitarea dvs urmeaza sa va adresati instantei de judecata din timp pentru a obtine sentinta anterior momentului la care doriti sa luati fetita in UK.
Prealabil actiunii in instanta pentru a dovedi temeinicia actiunii si reaua-credinta a tatalui trimiteti-i acestuia o adresa prin care ii solicitati sa va dea acordul pentru mutarea fetitei in Marea Britanie.
In cazul in care raspunsul acestuia este negativ sau nu primiti nici un raspuns va puteti adresa instantei de judecata
Pentru a avea dovada ca nu este de acord e necesar sa ii faceți o notificare tatălui.
Procesul este de durata și tatăl poate cere și el stabilirea domiciliului minorului la domiciliul sau,astfel încât sa aveți de fapt doua procese în unul singur.

Dacă vreți sa va stabiliți în UK nu cred ca e vorba de suplinire consimțământului tatălui ci de un proces de stabilire a domiciliului minorului în UK.
Doar pentru o excursie se poate invoca suplinirea consimțământului tatălui.
Depinde foarte mult de legatura pe care fata o are cu tatal ei. userul a spus ca fetita locuieste cu bunica de la 10 luni. Daca doamna este peste hotare de atata amar de timp, e posibil ca fata sa aiba o legatura de atasament mai puternica cu tatal, respectiv cu bunica decat cu ea.
Daca tatal isi viziteaza fata, a platit pensia alimentara la timp si e implicat in viata ei, sunt sanse mici ca instanta sa trimita copila peste mari si tari la o mama cu care nu a locuit niciodata, incalcand astfel programul de legaturi cu tatal.
Daca tatal insa a disparut in neant sau aproape nu e present in viata ei, sunt sanse mari sa-i supliniti acordul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie nicoletacristinaionut nicoletacristinaionut Buna seara, am următoarea situație: acum aproximativ 10 ani m-am căsătorit cu fostul soț, din căsătorie a rezultat o fetita , la vârsta de 2 luni a ... (vezi toată discuția)
Probleme cu minor Raluca0606 Raluca0606 Cum pot obliga tata la plata pensiei alimentare dacă e plecat din tara și nu știu unde locuiește, adresa fixa, am câștigat în instanta, și recursul are ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am avut o relatie de 3-4ani cu mama fetiței, ne am despartit ... Daiana67 Daiana67 Buna ziua am avut o relatie de 3-4ani cu mama feticei,ne am despartit de mama fetiten cand avea doar 3 luni fetita Fosta comcubina sia refacut viata si a ... (vezi toată discuția)