avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie

Buna seara, am următoarea situație: acum aproximativ 10 ani m-am căsătorit cu fostul soț, din căsătorie a rezultat o fetita , la vârsta de 2 luni a fetiței eu am plecat deoarece era foarte violent , eu aveam 18 ani ,fetita ă rămas la el , imi era foarte frica de el si practic am fugit, el a băgat divorțul, fetita ia fost încredințată lui pt ca eu nu m-am prezentat , eram foarte speriată de el, iar eu plătesc pensie alimentara.El nu mi-a permis sa am legături cu fetita , iar eu din frica , am.lasat lucrurile asa, acum după 9 ani mama lui imi cere împuternicire să treacă fetita , mentionez ca mama lui a crescut-o , daca nu ii dau împuternicire lasa fetita cu el , el nu are serviciu , consuma alcohl , a mai fost insurat si a divorțat din acelasi motiv : violență si nici nu il intereseaza fetita decât pentru a-mi face mie rau , eu am serviciu stabil , casa pe numele meu, m-am recăsătorit si am o fetita pe care o îngrijesc, as avea vreo sansa sa iau fetita din prima căsătorie? Ținând cont că ea nu mă cunoaște, (mi-a permis să o văd acest sfarsit de saptamana fosta soacra pt ca spera sa ii dau împuternicire), fetita e retrarsa, e atasata de bunica, nu stiu ce stie ea despre mine,Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2018
nicoletacristinaionut, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Șanse ati avea dar depinde de foarte multe lucruri.
Depinde si ce vrea minora printre altele...
Solicitati custodie comuna si un plan parental astfel in cat sa puteti avea legaturi personale cu minora, daca nu va permite accesul sa o vedeti, dupa ce veti avea o sentinta civila in sensul aratat, va puteti duce cu executorul si nu vor mai avea cum sa va ingradeasca accesul.
Contactati un avocat din zona si va sfactuiti ce e de facut, au trecut 10 ani si dumneavoastra ati fost absenta din viata minorei...nu asteptati sa faca 18 ani si sa va judece, recapatati rolul pe care il aveti in viata minorei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Incercati intai sa stabiliti o cale de comunicare cu fata.
Daca veti ajunge sa va intelegeti cu ea s-ar putea, daca ea va voi, va puteti adresa instantei sa i se stabileasca domiciliul la dumneavoastra.
acum după 9 ani mama lui imi cere împuternicire să treacă fetita

Unde s-o treaca ?
fosta soacra pleaca in Anglia , practic vrea sa se mute acolo , din graba am uitat sa scriu !

fata nu spune nimic cand merg la ea , nu ma respinge ,dar nici nu se apropie, intodeauna e si mama lui acolo, nu prea pot vorbi cu fata multe , fostul sot nu a facut parte din viata ei foarte mult , chear mama lui a zis ca pe el nu il intereseaza fata , ca ii e indiferenta.Iar fosta soacra se crede indreptatita sa o ia cu ea !
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2018
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Raspuns urgent, va rog alyna25 alyna25 Buna seara, Ma numesc Aly, si sunt in proces de divort cu sotul meu si nu ne intelegem asupra dreptului de vizitare al fetitei noastre de doar 1 an. Nu ... (vezi toată discuția)
Locuiesc in anglia gheorghenicusor24@gmail.com gheorghenicusor24@gmail.com Buna ziua. Locuiesc in UK din 2019 și in momentul de fata nu am un contract permanent ci un contract cu 0 ore mai pe înțeles liber profesionist/self ... (vezi toată discuția)
Am nevoie urgent de un raspuns ! miha1611 miha1611 Buna ziua ! Vreau si va rog frumos sa-mi spuna si mie cineva ce se intampla daca fetita mea s-a dus impreuna cu bunica in Romania avand divortul meu in ... (vezi toată discuția)