avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Locuiesc in Anglia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Locuiesc in Anglia

Buna ziua. Locuiesc in UK din 2019 și in momentul de fata nu am un contract permanent ci un contract cu 0 ore mai pe înțeles liber profesionist/self employed. Cu ceva ani in urma eu și partenera mea care avem o fetița, ne-am despărțit. Ne-am despărțit in 2019 și abia in anul 2021 am început sa ii trimit £100/lunar iar in luna Ianuarie anul 2023 am încetat sa ii mai trimit bani, deoarece nu am putut sa ajungem la un comun acord in legătura cu fetița noastră ( nu vorbeam cu fetița când sunam zicea ca nu are chef etc, dacă întârziam cu bani 1 zi 5zile gata, începea scandalul) Tin sa precizez ca fosta mea partenera împreună cu fetița noastră locuiesc in Cipru și fetița merge acolo la școala. Fosta mea partenera și-a refăcut viața/căsnicia și acum are și un băiețel. In concluzie nu ma inteleg verbal cu ea (mama fetiței) eu nu am un venit lunar/stabil și mai sunt și student in Anglia. Acum, mama fetiței vrea un acort parental (care sunt de acord 100%) doar ca dorește 1/4 lunar al salariului meu din Anglia sa ii plătesc pensia alimentara. Anglia in momentul de fata nu se mai afla in UE. Este legat/normal ca eu sa ii plătesc acești 1/4 din venitul meu / salariu minim pe economie din Anglia? Eu și mama fetiței inclusiv fetița cetățeni romani.

Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:49, 10 Februarie 2024
Ce legatura are faptul ca Anglia nu mai e în UE cu pensia? Intelegeti-va pt plata unei sume rezonabile. Daca nu va intelegeti, va trebui sa va dea in judecata
Legea romanesc prevede pensie de pana la 1/4.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Februarie 2024
gi-jane2, moderator
Legătura este ca mama fetiței vrea 1/4 din salariul din Anglia ci nu din România.

gi-jane2 a scris:

Ce legatura are faptul ca Anglia nu mai e în UE cu pensia? Intelegeti-va pt plata unei sume rezonabile. Daca nu va intelegeti, va trebui sa va dea in judecata
Legea romanesc prevede pensie de pana la 1/4.

Pai da, din Anglia ca dvs acolo trăiți, ci nu în România.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

buna ziua Noname01 Noname01 Custodia copilului este comuna(48 ore saptaman) si 22/suta pensie alimentara. Numai ca eu ,mama, intre timp m-am mutat in Anglia, unde am acum domiciliul si ... (vezi toată discuția)
Angajat in marea britanie mavrodinioan mavrodinioan Buna ziua ! A m o intrbare va rog, Lucrez in anglia cu forme legale, am 59 de ani , lucrez de 2 ani in anglia, mentionez ca in tara nu am multa vechime in jur ... (vezi toată discuția)
Custodia mamei isabelle_ife isabelle_ife Buna ziua. Ma numesc Isabela si am 27 de ani.Momentan locuiesc in Anglia si am un copil.Din nefericire copilul nu e cu mine deoarece e la parintii tatalui ei ... (vezi toată discuția)