avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua

Custodia copilului este comuna(48 ore saptaman) si 22/suta pensie alimentara. Numai ca eu ,mama, intre timp m-am mutat in Anglia, unde am acum domiciliul si sunt self employed. Copilul l-am luat cu mine avand procura pe 6 luni(expira in august) am inscris copilul la doctor, in domiciliul meu si la scoala, cu alt acord notarial dat de tata pe perioada de 1 an (07.072020) de a ma lasa sa inscriu copilul la scoala in Anglia.
Acum el imi pune conditii sa vin lunar sau la 2 luni in tara cu copilul ceea ce este imposibil financiar. El nu mi-a platit niciodata pensie pt ca eu nu l-am executat, nedorind sa creez discutii in mutarea mea in Anglia, am dorit sa mi iau copilul cu mine, si i am spus ca nu am nevoie din partea lui de bani pt copil , dar sa si plateasca biletul de avion din “pensia alimentara”
Oare ar fi mai bine sa-l actionez in instanta? Mi-e teama ca aduc copilul in tara si el sa nu mi-l mai dea pt ca am procura de a pleca cu copilul in strainatate doar pana in august 2019
Copilul fiind inscris la scoala in Anglia si incepand cursurile din septembrie.
Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 16:42, 27 Februarie 2019
Daca veti aduce copilul in Romania, probabil nu veti mai putea iesi cu el.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2019
Ana-Maria Dutescu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poti muta copiii in strainatate cu o procura valabila doar 5 luni? ContSters510023 ContSters510023 Doresc sa ma stabilesc in anglia, tatal nu este de acord, eu am o procura valabila doar 5 luni, copiii ii pot inscrie la scoala acolo fara acordul lui, dar nu ... (vezi toată discuția)
Custodie totala minor Aylin01 Aylin01 Custodie totala minor Sunt divorțată din Aprilie 2019,fostul soț a \"fugit\" in Anglia la o săptămână după,pe lângă faptul că plătește o pensie ... (vezi toată discuția)
Bună seara! am o întrebare vă rog mult! am o fetiță de 14 ... Patisia Patisia Bună seara! Am o întrebare vă rog mult! Am o fetiță de 14 ani care lucueste cu tatăl ei in Spania eu fiind divorțată de tatăl ei ,am convenit în ... (vezi toată discuția)