avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie totala minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie totala minor

Custodie totala minor
Sunt divorțată din Aprilie 2019,fostul soț a "fugit" in Anglia la o săptămână după,pe lângă faptul că plătește o pensie alimentara de tot râsul pt că el calculează la salariul pe care îl avea în Romania nu cel din Anglia,nu face mai nimic pt copil.
In septembrie 2020 ne-am mutat și noi in Anglia, trebuie să mă rog de el să-mi dea procuri pt a face diferite acte pt copil,procuri care la el durează luni de zile sa le facă,mă rog de el sa vina sa vadă copilul,mai ales că stăm în aceeași țară de mai bine de 1 an,tot vine cu scuze că stă prea departe.Nu a mai văzut copilul din octombrie 2019 și mă acuza tot pe mine că vb urat de el și de asta copilul nu vb mult cu el.
Întrebarea mea e ce pot sa fac?as vrea custodie totala sa nu mai depind de el pt orice act și să își plătească pensia alimentară la salariu care îl are în realitate nu cel care îl avea înainte de divorț.
Orice sfat și ajutor sunt binevenite.
Mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 14 Decembrie 2021
Aylin01, utilizator
Cel mai recent răspuns: Aylin01 , utilizator 04:19, 15 Decembrie 2021
Trebuie sa va adresați instantelor judecătorești din tara în care locuiți acum pentru autoritatea parinteasca exclusiva. Ulterior, trebuie sa urmați în România procedura de recunoaștere a hotărârii străine pentru a-i putea fi recunoscute efectele și în tara noastră.
Cum Anglia a ieșit din UE cred ca este anevoioasa procedura în instanta.
Daca minorul ar fi locuit în România și ar fi fost înscris aici la școală puteați rezolva problema la instantele romane.
Ultima modificare: Marți, 14 Decembrie 2021
Avocat Neagu Elena, Avocat
Mai mult ca sigur nu o sa aveti bani sa rezolvati problema in UK,onorariile avocatilor sunt mult mai mari ca in Romania.Oricum se apicanlegea engleza asa ca nu avem ce sfaturi sa va oferim..
Ultima modificare: Marți, 14 Decembrie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Legat de custodie am înțeles,dar legat de pensia alimentară?se aplică la salariul pe care îl avea în Romania sau cel care îl are în Anglia in prezent?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

buna ziua Noname01 Noname01 Custodia copilului este comuna(48 ore saptaman) si 22/suta pensie alimentara. Numai ca eu ,mama, intre timp m-am mutat in Anglia, unde am acum domiciliul si ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pentru calatorie minor din anglia spre romania milimilagros milimilagros As dori sa stiu daca pot parasi Anglia cu un minor, in conditiile in care am venit aici acum 4 luni pe baza unei procuri facute la notariat , semnata de tatal ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla dupa expirarea acordului de iesire din tara cu minorul Smariusss Smariusss Buna ziua am rugamintea de a ma ajuta cu anumite sfaturi cu privire la scoaterea fiului meu din tara,precisez ca am un acord de la mama copilului pentru a iesi ... (vezi toată discuția)