avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poti muta copiii in strainatate cu o procura valabila ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poti muta copiii in strainatate cu o procura valabila doar 5 luni?

Doresc sa ma stabilesc in anglia, tatal nu este de acord, eu am o procura valabila doar 5 luni, copiii ii pot inscrie la scoala acolo fara acordul lui, dar nu stiu exact actiune mea ce riscuri va produce.
De cand a fost data sentinta de custodie comuna, eu nu l am executat pt pensie alimentara si nici nu mi a fost platita. Nu participa financiar la cresterea lor, le vede de 2 ori ori pe sapt la domiciliul lui.
Doreac sa stiu daca actionez si ma mut cu minorele fara voia lui ce se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: ContSters510023 , utilizator 16:41, 2 Octombrie 2018
Copiii pot fi inscrisi la scoala , in MAREA BRITANIE, fara a avea acordul fostului sot.

Va puteti adresa autoritatilor din ANGLIA, in vederea stabilirii drepturilor copiilor.

In conformitate cu art. 12 al. 3 din Regulamentul (CE) nr. 2201/2003, instanţele judecătoreşti dintr-un stat membru sunt competente in materie de răspundere părintească atunci când copilul are o legătura strânsa cu acest stat membru, in special datorită faptului ca unul dintre titularii răspunderii părinteşti isi are reşedinţa obişnuită aici sau copilul este resortisant al acestui stat membru si competenta instanţelor a fost acceptata in mod expres sau in orice alt mod neechivoc de către toate partile la data sesizării instanţei, iar competenta este in interesul superior al copilului.

Instanţa constată că prin “reşedinţa obişnuită” a minorului, nu se poate intelege decât o “reşedinţa legală”, întrucât in caz contrar se poate determina instaurarea arbitrariului si a relei-credinţe, in condiţiile in care s-ar accepta stabilirea competentei unei instante intr-o asemenea materie, doar urmare a luarii si detinerii abuzive a minorilor intr-o altă locuinţă decat reşedinţa lor legală obişnuită.

Va multumesc frumos pt informatie. Daca eu plec, le inscriu la scoala si ulterior imi expira procura notariala. El poate sa deschida actiune in instanta de rapire de minor? Daca ele sunt sub ingrijirea mea si domiciliul l am stabilit deja acolo. ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorţ cu minori! alexsisco alexsisco Domiciliul minorilor este în străinătate. Ipoteze. Excepţia de necompetenţă jurisdicţională a instanţelor române. Litispendenţă internaţională. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am nevoie de niște sfaturi. povestea mea pe scurt ... Elena@123 Elena@123 Buna ziua. Am nevoie de niște sfaturi. Povestea mea pe scurt este urmatoare: Sunt insarcinata in 5 luni, locuiesc în Germania iar tatăl copilului a ... (vezi toată discuția)
Regulamentul (ce) 2201/2003. competenta teritoriala. exercitarea autoritatii parintesti, etc. DanyD DanyD In urma unei relatii de concubinaj dintre doua persoane de nationalitate romana - dar care la acel moment locuiau si munceau in Italia -, a rezultat un copil, ... (vezi toată discuția)