avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara! Am o întrebare vă rog mult! Am o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara! Am o întrebare vă rog mult! Am o fetiță de 14 ...

Bună seara! Am o întrebare vă rog mult!
Am o fetiță de 14 ani care lucueste cu tatăl ei in Spania eu fiind divorțată de tatăl ei ,am convenit în urmă cu 4 ani că fetiță să stea și ea la tatăl ei un an sau doi cu Bună credință că să vadă cum e și la el ..fetiță locuind mereu cu mine până atunci..
Au trecut 4 ani de atunci copilul meu e de nerecunoscut, total impotriva mea îmi caută tot felul de motive că nu fac nimic pt ea că eu nu am grija de ea și că actuală soție a tatălui ei este alături și alte lucruri ,spunându-i și mama pe deasupra acum..
Eu nustiu ce mai pot spune am crescut-o până la 10 ani și având mereu pretenția să învețe ,nustiu dacă mă poate condamna cineva nu prea am fost de acord cu needucatia..
Tatăl ei mia spus să îi cumpăr bilet de avion dacă vreau să îmi văd fata, el cumparandu-și pt soție și încă un copil și fata mea ,( așa spune el ) pt a ajunge în România, eu la rândul meu dacă doresc să stea fata mea mai mult la mine să plătesc pt întors în Spania ..
Fata mea fiind minora taxele pt un minor neînsotit sunt destul de mari iar singurul avion care primește este Tarom care ajunge la Madrid ..iar costurile sunt cât 2 salarii de România pt un bilet ,specific când lucrez studiez am și alte probleme de nu-mi permit sa lucrez acum
Acum am reușit să găsesc în sfârșit un bilet pt întors undeva pri august în ruta București Barcelona...
Pt că tatăl ei a spus că e prea departe de domiciliu lor nu mia mai adus fata deși am insistat că îi plătesc drumul și costurile..nu a vrut ..
A venit doar el în România cu soția și copilul lor lasandumi fata în Spania în grija la fata soției lui și soțul dânsei un argentinian care nu ii cunosc și din ce spunea fata mea aceștia nu sunt tocmai cei mai responsabili ,ei depinzând și acu de banii părinților și cunoscându-l printr-un joc..
Acum tatăl fetei mele fiind în România vrea să mă dea în judecata să îi dau custodia totala ,să nu mai am drept de semnătură pt copil ,pt că el spune că să saturat să fie nevoit să ceară mereu procuri și alte documente de la mine ..
Când a luat fata nu dorea pensie alimentara acu el dorește și acest lucru, deși eu când a adus-o în țară sau când am putut am pus și eu câte un pachețel..
Dar eu totuși dacă am plătit un bilet de avion de 200 de euro și el nu mia adus-o pt că motivul ar fi distanta lui deși eu eram dispusă să îi plătesc și acea distanță..
El susține ca prin lege spune avocata lui că eu trebuie să iau până la domiciliu copilului..
Dar eu asa am găsit la Barcelona
Ei mă condamna că de ce nu am luat la Madrid deși preturile sunt colosale nu mi l-am putut permite la Tarom ..
Eu nustiu cum să zic dar în România am stat am crescu t fata și eu nu am fost de acord să stea în Spania ,dacă tatăl ei se mută nustiu cât mai departe de România, eu nu îmi voi mai vedea copilul dacă nu-mi permit bilete de avion asa scumpe?
Cel mai recent răspuns: Patisia , utilizator 16:46, 18 Iunie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se subînțelege destul de ușor ce se petrece. Copilul tău este manipulat și întors împotriva ta, îți trebuie un avocat bun care sa te ajute sa câștigi custodia unica a copilului.
Ultima modificare: Duminică, 18 Iunie 2023
Elisabeta Pora, Contabil
Și, bineînțeles pensie alimentara pentru creșterea copilului.
Ultima modificare: Duminică, 18 Iunie 2023
Elisabeta Pora, Contabil
Nu este motiv pt niciuna din parti pt a câștiga " custodia unica".
Cf hotararii, copilul unde trebuie să locuiasca?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă are 14 ani, e deja mare, și n-o mai puteți aduce acasă cu forța.
Are deja jumate de discernământ sa decidă, dacă vreas ă vină, vine, iar dacă vrea să rămână în Spania nu aveți ce-i face.
Ultima modificare: Duminică, 18 Iunie 2023
Dapix, utilizator
Fata a vrut să vină și am scoas bilet ,doar că tatăl ei nu a mai adus-o pt că nu am scos la Madrid ..
Și drept pedeapsa nu a mai adus-o ..
Convenția mea cu el era că el vine împreună cu ea și o lasă la mine oe timpul vacanței până în august iar eu să iau biletul pt întors în Spania ..
Am luat biletul ,dar a zis că nu l-am luat la un aeroport mai apropiat de casa lui..
Fata mea trebuia să vină în vacanță la mine, să îi fac buletinul și pașaportul pt că expira ..
Acu el dorește să facă toate documentele fără să mai am eu drept de semnătura, și mă șantajează că dacă nui dau custodia totală mă dă în judecată .

Dapix a scris:

Dacă are 14 ani, e deja mare, și n-o mai puteți aduce acasă cu forța.
Are deja jumate de discernământ sa decidă, dacă vreas ă vină, vine, iar dacă vrea să rămână în Spania nu aveți ce-i face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am venit din spania în românia cu copilul minor, dar am fost dată în judecată de tatăl ei acolo și acum sunt obligată să-l duc înapoi. ce ni se poate întâmpla dacă nu fac asta? Elche Elche Sunt femeie romanca si in urma convietuirii timp de 8 ani cu un cetatean spaniol a rezultat o fetita care acum are 6 ani.Momentan se afla in Romania de fapt de ... (vezi toată discuția)
Vrea sa vina acasa ContSters71776 ContSters71776 sora mea se afla de trei ani in spania unde a nascut recent o fetita. tatal copilului e tot roman dar nu sant casatoriti legal iar relatia lor merge din ce in ... (vezi toată discuția)
Întrebare Anonim18.. Anonim18.. Buna ziua eu am castigat procesul cu fetele mele minore de 3 ani ma-m judecat cu mama lor nu am fost casatorit legitim cu aceasta am avut o relatie cu ea timp ... (vezi toată discuția)