avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am venit din Spania în România cu copilul minor, dar ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am venit din Spania în România cu copilul minor, dar am fost dată în judecată de tatăl ei acolo și acum sunt obligată să-l duc înapoi. Ce ni se poate întâmpla dacă nu fac asta?

Sunt femeie romanca si in urma convietuirii timp de 8 ani cu un cetatean spaniol a rezultat o fetita care acum are 6 ani.Momentan se afla in Romania de fapt de un an inscrisa la scoala la medic etc si are un certificat de nastere romanesc transcris pt ca a fost nascuta pe teritoriul Spaniei.Am deschis un proces pentru obtinerea pensiei alimentare si tutela fetitei care mi.a fost acordata.Fetita se afla in Romania cu o autorizatie din partea tatalui dar in urma procesului sunt obligata sa aduc fetita inapoi lucru pe care nu vreau sa.l fac datorita faptului ca tatal nu este in masura sa aiba grija de copil si nici sa.l educe pentru ca este internat intr.un centru de dezintoxicare pentru droguri.Intrebarea mea este ce se poate intampla daca nu duc fetita in Spania.Ce mi se poate intampla mie sau copilului.
Ultima modificare: Duminică, 1 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: laura_elena87 , utilizator 09:16, 3 Iulie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Da D na Silvia procesul a avut loc pe teritoriul Spaniei iar tatal era internat in momentul procesului.Probele sunt la dosar chiar si copia dupa autorizatia din partea tatalyi.Tin sa va mentionez ca procura nu are data de dus .intors si nici data de expirare contine si stampila de la Haga.
Manuela Rășină, administrator
Chiar și așa, daca nu va prezentați se consideră răpire internațională .
Și, riscați să vi se deschidă dosar penal.
La momentul de fata, nu contează că tatăl este într-un centru de dezintoxicare, atâta timp cât nu s-a încheiat procesul.
Cel mai bine ar fi să mergeți în Spania și ulterior după ce se încheie procesul să reveniți în România .
Statul Spaniol considera minorul că fiind cetățean spaniol .

Văd că spuneți că în urma procesului trebuie să duceți copilul in Spania.
Adică, tatăl, a câștigat custodia copilului ?
Asta se înțelege din ceea ce spuneți.

M
Quartila, utilizator

Eu am deschis procesul in urma caruia am obtinut custodia fetitei.Procesul s.a terminat si mentionez ca fetita este in Romania cu autorizatia tatalui si detine un certificat de nastere romanesc.
Quartila a scris:

Chiar și așa, daca nu va prezentați se consideră răpire internațională .
Și, riscați să vi se deschidă dosar penal.
La momentul de fata, nu contează că tatăl este într-un centru de dezintoxicare, atâta timp cât nu s-a încheiat procesul.
Cel mai bine ar fi să mergeți în Spania și ulterior după ce se încheie procesul să reveniți în România .
Statul Spaniol considera minorul că fiind cetățean spaniol .

Văd că spuneți că în urma procesului trebuie să duceți copilul in Spania.
Adică, tatăl, a câștigat custodia copilului ?
Asta se înțelege din ceea ce spuneți.

M

Buna ziua! Nu am studii juridice, dar am lucrat mult cu documente de acest tip, fiind traducatoare de limba spaniola. V-as sfatui sa luati legatura cu un avocat din Spania, de preferat roman, specializat in acest tip de probleme. Daca doriti, va pot transmite in privat datele unui dn potrivit, roman, care are un birou de avocatura in Madrid de multi ani. Nu conteaza daca procesul a avut loc in alt oras. Are clienti in toata tara. O zi frumoasa !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoritate părintească minor născut în spania Elche Elche Buna seara.Sunt cetatean roman,femeie.In urma unei relatii de 8 ani cu un cetatean spaniol a rezultat o fetita care s.a nascut pe teritoriul Spaniei.Anul ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea minorului nascut in spania myryan26 myryan26 Buna, ma numesc Oana si locuiesc de 7 ani pe teritoriul Spaniei. Am o fetita de 3 ani rezultata dintr-o relatie cu un cetatean roman, insrisa in Registrul ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului cu dubla cetatenie dnd76 dnd76 Buna ziua,am si eu mai multe nelamuriri,daca ma poate ajuta cineva...multumesc din suflet! sunt o mama singura,cu doua gemene de 2ani. tatal lor este cetatean ... (vezi toată discuția)