Buna seara.Sunt cetatean roman,femeie.In urma unei relatii de 8 ani cu un cetatean spaniol a rezultat o fetita care s.a nascut pe teritoriul Spaniei.Anul trecut in august ne.am despartit si am dus fetita in Romania cu o autorizatie din partea tatalui.Am deschis un proces pentru pensie alimentara si tutela fetitei.In urma procesului mi s.a acordat pensia alimentara si tutela fetitei pentru faptul ca tatal este internat intr.un centru de recuperare pentru droguri dar am fost obligata si amenintata sa aduc fetita pe teritoriul Spaniei sau daca nu mi.o ia si mi.o duce intr.un centru pentru minori si asta datorita faptului ca eu am spus in instanta ca nu am in Spania propria casa si nici suficiente resurse sa tin copilul aici.Va mentionez ca fetita este inscrisa la scoala,are un certificat de nastere romanesc si eu vreau ca ea sa ramana cu mine in Romania.Intrebarea mea este ce se poate intampla daca nu o aduc in Spania pana la 1 septembrie cum m.am compromis in instanta.Mentionez ca am fost de acord sa o aduc doar pt faptul ca mi.a fost frica sa nu.mi ia fata la casa de copii cum m.au amenintat.Tatal nu este in masura sa dea o educatie copilului meu si nici sa aiba grija de el.Mai are si un nepot in aceeasi situatie adica se drogheaza,locuiesc in aceeasi casa si sincer mi.e teama.Astept raspunsul d.voastra.Multumesc
Nu cred ca se poate întâmpla.cum.zice el.
Dacă aveți hotărâre judecătorească nu va poate lua copilul.
Dacă va deschide proces sa mergeți însă la avocat cu tot ce primiti de la justiție pentru ca poate zice una si sa faca alta...
Fetita se afla in mod legal la dv.si singurul lucru pe care tatal ei il poate face este actiune de rapire internationala, insa asta nu inseamna ca o va si castiga. Oricum, ar trebui sa va adresati unui avocat care sa citeasca hotararea/hotararile judecatoresti pe care le aveti pentru a va sfatui in totala cunostinta de cauza.
Msj
Elche
Buna ziua d.na Mardare.In relatie cu procura pe care inca o detin va pot spune ca nu are data pentru inceperea sau terminarea calatoriei mele cu fiica mea in ... (vezi toată discuția)