avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Iesire din tara cu minorul fara acordul tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Iesire din tara cu minorul fara acordul tatalui

Buna ziua!In timpul divortului am nascut o fetita care poarta numele fostului meu sot cu toate ca aceasta nu este copilui lui.La prima infatisare a divortului am castigat drepturi totale asupra fetitei dar decizia nu este definitiva si irevocabila deoarece s.a facut recurs.Cum pot sa.mi aduc fetita in Spania in cel mai scurt timp posibil daca acesta nu vrea sa.mi dea procura?multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 05:59, 22 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cat timp acesta este trecut in certificatul de nastere si nu aveti autoritate parinteasca exclusiva, este nevoie de acordul tatalui.
Puteti solicita, prin ordonanta presedintiala, suplinirea consimtamantului
Ultima modificare: Marți, 21 Noiembrie 2017
AvTudor_com, utilizator
Si ordonanta trebuie sa fie definitiva. Plus ca ptr mutare definitiva e necesara si o actiune pe fond. Asteptati apelul.
Ultima modificare: Marți, 21 Noiembrie 2017
asaofi, utilizator
Apelul dureaza mai mult de 1 an...nu este corect ca fetita mea sa stea in Romania o perioada atat de lunga cu parintii mei doar pt ca asa vrea tatal ei (care de fapt nu este tata ei)si noi in Spania..Daca si eu (mama fetitei) si el ("tatal fetitei")locuim in Spania ea de ce nu poate locuii aici?
Nu cred sa dureze un an, apelul. Asta e legea....
Apel de ce a facut ?
In afara de divort, ati tagaduit paternitatea ?
De ce nu isi da acordul sa plecati , pe ce motiv?
Sa aveti dovada ca nu vrea sa va dea acordul si notificati-l ca ii veti cere daune pt ca din rea credinta nu vi-l da, creandu-va si dvs si copilului un prejudiciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa inaintez o ordonanta presedintiala pentru custodia fetitei Andreeasofia Andreeasofia Buna ziua as dori sa inaintez o ordonanta presedentiala pt custodia fetitei(7ani)..fiind divortata de 4 ani de tatal si vustodie comuna pana in prezent..as ... (vezi toată discuția)
Custodie minor alexandraandrei alexandraandrei Buna ziua va rog frumos sa ma ajutati si pe mine.sunt in proces cu fostul meu sot ne-am divortat si acum ne luptam pentru custodie copil.in urma divortului ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala scoatere minor din țară valeriastaicu valeriastaicu Buna ziua am divortat in ian 2015, exista o hotarare judecatoreasca in acest sens prin care imi este incredintata minora spre crestere, domiciliul ei acelasi ... (vezi toată discuția)