avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vrea sa vina acasa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vrea sa vina acasa

sora mea se afla de trei ani in spania unde a nascut recent o fetita. tatal copilului e tot roman dar nu sant casatoriti legal iar relatia lor merge din ce in ce mai rau. in ultimul timp i-a interzis sa mai ia legatura cu familia fapt care ne nelinisteste foarte mult. ea vrea sa vina in tara dar nu stie documente trebuiesc pentru a veni cu fetita in tara.daca ma poate ajuta cineva va rog sa o faceti. multumesc anticipat.
Nu sunt avocat dar am stat 3 ani in Spania si stiu sigur ca poate apela la politia locala in caz ca are probleme cu sotul sau concubinul. Cere translator daca nu stie bine limba si spune ca vrea sa plece din Spania. Il poate chiar si aresta daca spune si demonstreaza ca a lovit-o. Spaniolii nu stau la discutie cand e vorba de o femeie batuta de un barbat iar daca si copilul are de suferit devine si mai grav. Sau alta solutie, se duce la Madrid la ambasada sau la un consulat Barcelona,Valencia si cred ca si in Castellon e unul si cere ajutorul autoritatilor romane.Totul e sa aiba un act al ei si al copilului. Mai puteti sa o ajutati cautand pe internet numerele de telefon al ambasadei si ori sunati dumneavoastra si intrebati ori suna ea.
Cred ca ar trebui nuantat un pic inainte de a da solutii, care pot face destul de mult rau.
Astfel, daca tatal fetitei este tatal oficial si veti parasii Spania asa... fara acordul tatalului s-ar putea lasa chiar si cu consecinte penale pentru dvs.
Iar cat despre procesul sugerat de domnul Lascoschi... ar trebui precizat ce fel de proces sa fie deschis in Romania?
De incredintare a minorului?
Scuze, insa instantele romanesti sunt necompetente sa judece asa ceva, ata timp cat minorul se afla in Spania...
(Regualmentul 2201/2003 Art 8 si 9 ...instanta competenta este cea de la domiciliul minorului.)

Deci, daca tatal minorei este trecut in certificatul de nastere, sora dvs. va trebui sa ceara incredintarea fetitei doar ei, la o instanta spaniola. Daca pleaca asa pur si simplu, iar sotul are suficienta minte sa intrebe un avocat s-ar putea sa se lase cu o plangere penala impotriva sorei...

Altminteri, evident ca daca este amenintata integritatea corporala a mamei sau a copilului ar face chiar foarte bine sa se adreseze autoritatilor spaniole (politie si ce organisme pentru protectia copiilor si a mamelor or mai fi pe acolo)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea semnaturii tatalui pentru parasirea statului cu un minor clau_27 clau_27 SORA MEA ESTE IN SPANIA IMPREUNA CU FETITA EI DE 5 ANI,TATAL FETITEI ESTE SI EL IN SPANIA DAR SAU DESPARTIT ,IAR ACUM SORA MEA VREA SA PLECE IN TARA,IN ... (vezi toată discuția)
Un ajutor din partea dumneavoastra yarrrns yarrrns Sotia mea este plecata in Spania din luna Martie 2011 si nu are un loc de munca , si locuieste impreuna cu sora ei si cumnatul ei cetatian spaniol mult mai in ... (vezi toată discuția)
Procura minor Nearlygoods Nearlygoods Salut asi dori sa plec in spania insotit de tata mama este acolo din cate stiu trebuie sa imi trimita procura de acolo aici asi dori sa stiu daca poate face ... (vezi toată discuția)