avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obtinerea semnaturii tatalui pentru parasirea statului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obtinerea semnaturii tatalui pentru parasirea statului cu un minor

SORA MEA ESTE IN SPANIA IMPREUNA CU FETITA EI DE 5 ANI,TATAL FETITEI ESTE SI EL IN SPANIA DAR SAU DESPARTIT ,IAR ACUM SORA MEA VREA SA PLECE IN TARA,IN VACANTA,SI AR VREA SA O IA SI PE AIA MICA CU EA DAR NU POATE PENTRU CA TREBUIE SEMNATURA LUI SI EL NU ESTE DEACORD SA-I DEA SEMNATURA ,VA ROG SA-MI SPUNETI CE PATE SA FACA SA-I OPTINA SEMNATURA??

CAM INCURCATA PROBLEMA:">:(

PS: NU AU FOST CASATORITI LEGAL:sorry:

VA MULTUMESC!!
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 16:25, 19 Martie 2009
DACA NU AU FOST CASATORITI, SI DACA FETITA ESTE RECUNOSCUTA DE TATA, MAMA AR TREBUI SA FACA O CERERE DE INCREDINTARE IN FATA INSTANTEI DE JUDECATA LA ULTIMUL DOMICILIU DIN TARA AL TATALUI.

CONTACTATI UN AVOCAT SI SE REZOLVA PROBLEMA.

AV ZAHARIA F.
daca va rog puteti fi mai explicit,sper ca nu cer prea mult


va multumesc anticipat:sorry::sorry:
In acest sens , fetita va fi incredintata spre crestere si educare mamei , pt a preintimpina vreo dorinta a tatalui de a a se adresa si el instantei de judecata , mama putand cere , in cadrul aceluiasi proces , pensia de intretinere , care poate atinge 1/4 din veniturile ce au caracter de continuitate ale sotului.


Practic , copilul este asimilat unului rezultat dintr-o casatorie , avand aceleasi drepturi....
Tatal , insa , isi poate exprima dorinta de a pastra legatura cu minorul , exercitand un drept de vizita, incuviintat de catre instanta de judecata printr un program prestabit fie prin acordul partilor , fie de catre insasi instanta de judecata.



Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
cred ca am fost inteles gresit,fetita sta cu mama ei iar tatal fetitei nu a mai vizitato de 2 ani,a spus ca pe el nu-l intereseaza de ea,iar sora mea vrea sa plece in romania la vara si el nu vrea sa-i acorde semnatura sa treaca granita cu fetita.
TATAL FETITEI ESTE AICI IN SPANIA,NU IN ROMANIA!!!!!


VA MULTUMESC!!
Daca nu explicati clar care e problema dvs, vom intelege gresit si nu veti gasi o solutie, ci va ametiti mai rau!Scurt si la obiect, fara floricele:)

Alte discuții în legătură

Vrea sa vina acasa ContSters71776 ContSters71776 sora mea se afla de trei ani in spania unde a nascut recent o fetita. tatal copilului e tot roman dar nu sant casatoriti legal iar relatia lor merge din ce in ... (vezi toată discuția)
Plecare cu minor in spania katya85 katya85 buna ziua.as avea si eu o problema si as dori sa ma invatati unele lucruri.am o prietena necasatorita care are o fetita de 3 ani.ar vrea sa o ia cu ea in ... (vezi toată discuția)
Caz disperat monikaslz monikaslz buna ziua ! nu vreau sa plictisesc pe nimeni cu probl mea .Sora mea este recent casatorita in Romania dar locuieste in Italia. Din aceasta casatorie a rezultat ... (vezi toată discuția)