buna ziua ! nu vreau sa plictisesc pe nimeni cu probl mea .Sora mea este recent casatorita in Romania dar locuieste in Italia. Din aceasta casatorie a rezultat un copil . Casatoria aceasta este un dezastru .... ea nu are un cent in casa, mancare este dar mereu i se spune ca o tine de 2 ani ca traieste din banii lui. Precizez ca actele ei le tine el sub cheie , fetita nu are nici certificat de nastere sau daca are sora mea nu stie nimik , ea nu a vazut un ban din ce-i revine fetitei dupa nastere nici nu stie daca el i-ar fi ridicat acei bani . el sustine ca nu a fost ca e multa umblare ....Dupa ce ca e psihic maltratata acum a inceput si cu violenta fizica . Sora mea nu are pe nimeni acolo. Ii este interzis sa vorbeasca cu prieteni vecini nu are voie sa o viziteze nimeni este prizoniera in casa .Sa nu fiu inteleasa gresit necunoscand limba, si aproape pe nimeni acolo este obligata oarecum sa stea numai in casa cu fetita , fara nici un ban ......... Intrebarea mea este ... cum poate scapa din casnicia aceasta sa poate veni cu fetita in tara ? el spune mereu " Tu poti sa pleci dar fetita nu" Va rog ajutati-ne cu un sfat ! ce e de facut? multumim frumos!
Cazul dvs. este unul destul de complicat dar poate fi rezolvat cu ajutorul politiei italiene si cu ajutorul dvs. bineinteles.
Din moment ce spuneti ca sotul ii tine actele sorei dvs. sub cheie, aceasta poate sa calatoreasca oricum si doar in baza unei copi CI, autoritatile italiene ii vor permite trecerea la punctul de frontiera dar nu cu copilul deoarece va ridica suspiciuni.
Copilul pentru a calatorii are nevoie de titlu de calatorie din partea misiunilor diplomatice romanesti in Italia sau de un certificat de nastere cu poza.
Cat despre cei 1545 de euro care se dau la nasterea copilului acestia pot fi ridicati doar de mama copilului doar ca pentru a obtine acesti bani mama trebuie sa fie rezidenta in Italia, iar mama trebuie sa fi depus personal cererea in primele 6 luni de la nastere la primaria de care apartine, fara de care nu se pot obtine banii.
Acum ca sa plece si sora si copilul in acelasi timp nu este posibil, este mult prea greu si toate trebuie sa mearga bine ca sa poata face una ca asta si ma indoiesc ca va fi asa.
buna ziua .
destul de complicata situatia. desi refuz sa cred veridicitatea sechestrului surorii dvs., prefer sa ma abtin de la a judeca .
referitor la situatia fetitei, mi-e greu sa cred ca nu exista un certificat de nastere al acesteia, emis in Italia .
sa presupunem ca in fapt acest act exista dar este retinut "undeva" de catre cumnatul dvs.
in acest caz, sora dvs. poate incerca sa obtina un duplicat de pe certificatul de nastere al fetei .
iar referitor la CI personal al surorii, daca sora chiar vrea sa-si rezolve situatia se poate duce la politie sa-i faca reclamatie sotului, pentru sustragerea actelor de identitate personale .
dansul nu are nici un drept sa-i retina actele surorii dvs.
sau, ar putea incerca sa-l recucereasca pe sotul dansei si sa-l convinga sa vina in concediu in Romania , impreuna cu fata .
sa ia actele fetei , si certificatul de casatorie la dansa ( sau o copie legalizata si apostilata in Italia) , iar odata ajunsa in Romania, sa depuna actiunea de divort si de incredintare a minorei . dupa ce in prealabil va transcrie certificatul de nastere al fetei in tara.
daca chiar vrea sa-si rezolve problemele, solutii sunt.
Divort
paval
Buna ziua
Sora mea sta cu un italian dar nu este maritata cu el,au o fetita impreuna dar el mai are un baiat din prima casatorie din care nu a divortat.Sotul ... (vezi toată discuția)