Buna ziua
Sora mea sta cu un italian dar nu este maritata cu el,au o fetita impreuna dar el mai are un baiat din prima casatorie din care nu a divortat.Sotul surorii mele a creat nucleu familiar cu sora mea si fetita (dar nu a divortat de fosta nevasta)
Intrebarea mea este :Daca sora mea nu mai vrea sa stea cu el, si vrea sa vina sa locuiasca cu tot cu fetita in Romania si el nu ii da semnatura de acord,ce se poate face sau ce demersuri si unde se poate duce sa rezolve??
Va multumesc anticipat.
A nascut acolo, fetita are acte romanesti ?
Ar trebui sa se adreseze instantei acolo cu ajutorul unui avocat sa ceara stabilirea domiciliului fetitei in Romania, pensie de intretinere
Buna ziua,si va multumesc pentru raspuns
A nascut fetita acolo, nu se poate adresa instantei din romania?nu este mai avantajata??
Pentru ca sora mea traieste cu el dar nu o trateaza cum trebuie,iar sora mea nu prea poate munci deoarece fetita are 3ani.Dar daca el nu este deacord sa duca domiciliul fetitei in romania ce e de facut? Sora mea in Romania are casa proprietate personala iar aici sta in chirie,ar fi un avantaj???
E mai avantajata daca ajunge in Romania, dar cum ajunge daca fetita nu are pasaport romanesc ? Pt eliberarea unui titlu de calatorie, mama are nevoie de acordul tatalui pt a veni cu fata in Romania
Cred ca doar acolo se poate judeca, ar trebui sa vb acolo cu un avocat sa vada ce sanse are.
Poate munci si acolo ca or avea crese, gradinite.e vb de un copil de 3 ani, nu mai e sugar.
De exemplu pe sora mea o cheama Paval iar pe el Quintarelli si pe fetita lor o cheama Quintarelli Martina,iar fetitei i-a facut certificat de nastere(deci fetita are certificat de nastere romanesc)Sora mea are si semnatura de la el pana in 2013 pentru a pleca cu fata in Romania,dar deja o ameninta ca nu ii mai semneaza a doua oara.
Deci avand in vedere ca luna viitoare se duce cu fetita in romania ce ar trebui sa faca?sa poata sa ii faca pasaport romanesc fetitei?se poate face si fara semnatura tatalui(avand in vedere ca sora mea si cu el nu sunt luati cu acte de casatorie?)
Daca nu are pasaport, cu ce act vine cu fata, ia titlu de calatorie ? Pasaport ii face cu acordul tatalui sau cu hotarare judecatoreasca.
Daca ajung in Romania, sa deschida proces.. sa exercite autoritatea parinteasca singura sau impreuna cu tatal, sa se stabileasca domiciliul fetitei la mama, pensie.
Ar trebui sa consulte un avocat acolo pana sa plece