avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Transcriere certificat nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Transcriere certificat nastere

buna ziua
am o speta si nu stiu cum sa o rezolv
x a nascut in italia o fetita care nu este rezultata din casatorie ci din concubinaj
autoritatile italiene in certificatul de nastere al fetitei au trecut la rubrica ,, tata''concubinul lui x care este tatal biologic al fetitei.si a si recunoscut fetita
x este in continuare casatorita cu sotul ei.
Problema este eu ca primarie trebuie sa ii transcriu certificatul de nastere al fetitei si nu stiu cum sa procedeza deoarece x este casatorita in continuare cu sotul ei ma impiedica in vreun fel acest certificat de casatorie al lui x ?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 16:43, 9 Februarie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trimiteti mama inapoi in Italia pentru a solicita rectificarea actului de nastere. Solicita un nou certificat de nastere de aceasta data cu sotul trecut ca tata al copilului. Dupa care mama solicita si i se aproba transcrierea certificatului asa cum este corect, adica minorul fiind copil din casatorie, Apoi sotul mamei face tagada iar concubinul face recunoasterea. Nu aprobati o transcriere care nu este conforma cu actele. Cititi art.74, alin 5 din HG 64/2011. Nu va fie teama ca au mai fost si altii care au solicitat rectificare in Italia si este legal si la ei ca si la noi.
Ultima modificare: Luni, 9 Februarie 2015
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcriere acte stare civila Justitiarul71 Justitiarul71 O d.na se casatoreste in Romania cu un cetatean italian, dupa care pleaca sa locuiasca la sot in Italia. Se cearta cu sotul si se muta la amant. Din relatia de ... (vezi toată discuția)
Transcrierea certificatului de nastere David ioana ramona David ioana ramona In luna ianuarie sa terminat divortul dintro mine si fostul sot, urmand ca pe 15.02.17 sa dau nastere unei fetite in italia,in aprilie am venit in Romania sa ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere ptr copii nascuti in strainatate jesica111011 jesica111011 locuiesc in spania si am nascut aici o fetita care a fost recunoscuta de tata-l ei(poarta numele tata-lui care este roman) eu sunt casatorita cu alcineva in ... (vezi toată discuția)