buna ziua
am o speta si nu stiu cum sa o rezolv
x a nascut in italia o fetita care nu este rezultata din casatorie ci din concubinaj
autoritatile italiene in certificatul de nastere al fetitei au trecut la rubrica ,, tata''concubinul lui x care este tatal biologic al fetitei.si a si recunoscut fetita
x este in continuare casatorita cu sotul ei.
Problema este eu ca primarie trebuie sa ii transcriu certificatul de nastere al fetitei si nu stiu cum sa procedeza deoarece x este casatorita in continuare cu sotul ei ma impiedica in vreun fel acest certificat de casatorie al lui x ?
Justitiarul711
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Trimiteti mama inapoi in Italia pentru a solicita rectificarea actului de nastere. Solicita un nou certificat de nastere de aceasta data cu sotul trecut ca tata al copilului. Dupa care mama solicita si i se aproba transcrierea certificatului asa cum este corect, adica minorul fiind copil din casatorie, Apoi sotul mamei face tagada iar concubinul face recunoasterea. Nu aprobati o transcriere care nu este conforma cu actele. Cititi art.74, alin 5 din HG 64/2011. Nu va fie teama ca au mai fost si altii care au solicitat rectificare in Italia si este legal si la ei ca si la noi.