avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Transcrierea certificatului de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Transcrierea certificatului de nastere

In luna ianuarie sa terminat divortul dintro mine si fostul sot, urmand ca pe 15.02.17 sa dau nastere unei fetite in italia,in aprilie am venit in Romania sa transcriem certificatul dar nu vor sa il transcrie spunand ca este fata conceputa in timpul casatoriei cu fostul.copilul are in certificatul italian tatal biologic.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:08, 12 Mai 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa este. Conform legii romane, copilul conceput in timpul casatoriei are ca tata pe sotul mamei. Era bine daca va gandeati la acest lucru inainte de a inregistra copilul la aut. italiene. Era mai usor sa faceti tagada dupa care concubinul sa recunoasca copilul. Altfel, din punct de vedere al legislatiei romane ar trebui sa mergeti in Italia unde sa solicitati rectificarea actului de nastere a copilului in sensul ca la numele tatalui copilului sa fie trecut fostul sot, pe baza certif. dvs.de casatorie, dupa care sa solicitati la aut. romane transcrierea si mai apoi faceti tagada si recunoasterea. Sunt de parere sa incercati cu o cerere catre depabd@mai.gov.ro , dupa care sa ne postati si noua raspunsul primit. Mai mult ca sigur, veti face un bine, deoarece sunt si altii in situatia dvs. Asteptam cu interes.
Ultima modificare: Vineri, 12 Mai 2017
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - probleme obtinere certificat de nastere romanesc daliona85 daliona85 Fratele meu sa casatorit cu o fata din Ucraina anula acesta in luna mai,au impreuna un copilas de trei ani si altul urmeaza sa se nasca, in luna octombrie,am ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa fac certificat de nastere romanesc pentru copil din afara casatoriei? Varnuta Varnuta Am mai pus acum ceva timp aceiasi intrebare dar nu m-am lamurit ce as putea face.Am un copil inafara casatoriei nu sunt despartita de sotul meu.In Italia am ... (vezi toată discuția)
Transcriere acte stare civila Justitiarul71 Justitiarul71 O d.na se casatoreste in Romania cu un cetatean italian, dupa care pleaca sa locuiasca la sot in Italia. Se cearta cu sotul si se muta la amant. Din relatia de ... (vezi toată discuția)