avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Transcriere acte stare civila
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Transcriere acte stare civila

O d.na se casatoreste in Romania cu un cetatean italian, dupa care pleaca sa locuiasca la sot in Italia. Se cearta cu sotul si se muta la amant. Din relatia de concubinaj naste un copil pe care il inregistreaza la autoritatile italiene pe numele concubinului, desi ea este casatorita. La venirea in tara solicita ofiterului de stare civila transcrierea certificatului de nastere al minorului. Ofiterul in urma verificarii observa ca d.na figureaza ca fiind casatorita dar in certificatul de nastere sotul sau nu este tatal copilului. Ce ar trebui sa faca functionarul, sa transcrie actul asa cum este el sau conf.art 74 alin.5,4,3 din HG 64/2011 sa indrume solicitanta sa -si rectifice certificatul in sensul ca sotul sa fie trecut ca tata, dupa care acesta sa faca tagada iar concubinul sa faca recunoasterea?
Nu, functionarul nu poate transcrie actul asa.

Persoana respectiva trebuie sa rezolve situatia juridica a minorului si apoi va putea solicita transcrierea acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcriere certificat nastere janina drula janina drula buna ziua am o speta si nu stiu cum sa o rezolv x a nascut in italia o fetita care nu este rezultata din casatorie ci din concubinaj autoritatile italiene ... (vezi toată discuția)
Transcrierea certificatului de nastere David ioana ramona David ioana ramona In luna ianuarie sa terminat divortul dintro mine si fostul sot, urmand ca pe 15.02.17 sa dau nastere unei fetite in italia,in aprilie am venit in Romania sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - probleme obtinere certificat de nastere romanesc daliona85 daliona85 Fratele meu sa casatorit cu o fata din Ucraina anula acesta in luna mai,au impreuna un copilas de trei ani si altul urmeaza sa se nasca, in luna octombrie,am ... (vezi toată discuția)